Katten tellen – door Frank
Katten tellen – door Frank

Katten tellen – door Frank

Day Of MonthAls we vertrekken thuis is het vaak hetzelfde tafereel bij ons, dan wordt de vraag gesteld: “heb jij de katten geteld”. Vroeger waren het er zelfs heel even vier die we geteld moesten hebben, tegenwoordig hebben we nog maar twee katten. Dat tellen is noodzakelijk want als je er eentje niet gezien hebt dan kan hij of zij best de hele dag in de garage of in een kast opgesloten zitten, en dat is weer zielig. Ze gaan ergens liggen en je ziet ze niet meer. Op roepen reageren ze bij voorkeur niet en we kunnen geen snoepjes blijven uitdelen, om ze te lokken. Van de week was het weer zo ver, de katten werden geteld en we kwamen maar tot een. Zoeken dus, uiteraard langdurig zoeken. Want verstoppen is iets wat katten tot kunst verheven hebben. Uiteindelijk vonden we madam TicTac in de wasdroger. En je kunt dan ook nog niet boos op ze zijn, ze hebben niet meer verstand. Hier op de foto: Waarom maak je me nu weer wakker? Ik lag net lekker. Ja zo gaat dat, het leven van een kattenliefhebber.

17 Comments

 1. Annette Barendregt

  Hahaha. Wat grappig. De mijne zal zoiets niet doen, want die is zo bang om opgesloten te zijn. Die durft niet eens te slapen in een kamer waarvan de deur dicht is. Er moet altijd een escape route zijn. Leuke dieren, hé?

 2. Heel slim: katten tellen voor je de deur uitgaat!
  Wat een plaatje van een poes is Madam TicTac. Wij hebben geen kat maar wel een loslopend konijn. Die moet echt haar hok in als we weggaan, anders breekt mevrouw de boel af 😉
  Groetjes Kakel

 3. Wij zijn destijds Doerack, onze eerste kat eens een hele dag kwijt geweest. Dat kwam omdat we voor de eerste keer een glazenwasser hadden. Deze was met de ladder langs de gevel geklommen. Het beest had zich verstopt achter de boeken op het boekenrek, maar zich melden ho maar…

 4. Goede morgen Sjoerd, ik heb mijn kat meestal in het zicht, hij blijft beneden en kan als meneer het wenst zijn eigen kattendeurtje gebruiken om zich naar de tuin te begeven. Tegenwoordig komt hij eigenlijk niet veel verder meer. Leuke foto, maar ik zou altijd de droger en wasmachine even controleren op katten voordat ik ze in gebruik moest nemen.
  Ik wens je een fijne woensdag toe.

 5. Frank-103

  Onze katten zijn vooral graag buiten, tenzij het regent, dan liggen ze soms op de raarste plaatsen. Zoeken of tellen doen we ze bijna niet, als ze honger hebben komen ze wel weer.

 6. geweldig he waar je ze zo nu en dan vandaan moet halen.

  Off topic: Ik denk dat ik wel weet waarom jij ( Sjoerd) Leiden associeert met regen, maar je hebt er wel een bezoek aan een apart museum aan overgehouden 🙂 Is het nog gelukt trouwens om de LD pagina te openen en zo ja wat vind je er van. Je mag ( MOET) eerlijk zijn hoor 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.