2Rodkdj@61 – door Frank

2Rodkdj@61 – door Frank

Op verzoek van Sjoerd geef ik vandaag het antwoord op het wachtwoordraadsel. Volgens mij grijs gedraaid door mijn moeder vroeger, en het kwam ook regelmatig voorbij bij de “Arbeidsvitaminen” (wie luistert er nog naar?). Er werden gisteren een paar hele leuke en ludieke oplossingen genoemd, maar het juiste antwoord op 2Rodkdj@61 is:

De beginletters van “Twee reebruine ogen die keken de jager an” en dan nog de leeftijd van de bedenker erbij en een apenstaartje voor de a van an, dan heb je een makkelijk te onthouden, moeilijk te achterhalen wachtwoord. Het liedje zelf stamt uit 1956. Toen kon je in Nederland met zoiets nog een “hit” scoren. Tegenwoordig zouden er m.i. zeker Kamervragen over gesteld worden, alleen al om het politiek niet meer zo correcte, voor sommige mensen beladen onderwerp, namelijk de jacht. Andere tijden…..

Het liedje werd destijds gezongen door de Selvera’s:

14 Comments

 1. Het liedje was al oud, toen ik geboren werd, maar ik ken hem wel. Maar nog nooit aan gedacht weet je dat. Ik moet wel zeggen… Wachtwoorden kunnen heel makkelijk voor jezelf zijn, maar voor een ander zien ze er niets in en dat is wel goed.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Frank-103

  Dit muziekje kende ik gelukkig niet, ik hoop het nu ook snel weer te vergeten! Goede tip voor een wachtwoord trouwens, waarbij wij ipv leeftijd de maand hebben staan zodat je het wachtwoord maandelijks kan wijzigen en toch niet snel vergeet!

 3. Goede morgen. Gut Frank die Selvera’s daar had ik niet aan gedacht. Maar je moet ook makkelijke liedjes nemen natuurlijk. Ja ik ken het nog wel, evenals hun liedje over de diligence ,maar ik was er geen fan van moet ik zeggen.
  Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: