Hier woont mijn huis
Hier woont mijn huis

Hier woont mijn huis

Day Of Month

click to see the pictures big

Hier woont mijn huis is natuurlijk niet helemaal waar, dat is meer hier moet mijn huis nog gebouwd worden. En wel naast het café met de luifel aan de rechterzijde, juist ja, daar waar die fiets staat en ongeveer tegenover die toen denk ik nieuwe auto. De bomen ter hoogte van de huizen zijn al jaren weg. Ik woon hier alweer bijna 40 jaar en heb hier nog nooit een boom voor de deur zien staan, de meest rechtse boom staat er wel nog… Inmiddels is het zo druk met verkeer dat ik deze foto alleen nog maar kan maken op een zondagochtend in de zomer als de meeste mensen nog slapen. Maar ik zal hem een keer maken in de huidige tijd. De foto heb ik gevonden op internet in een filmpje, en geloof me, het is even werk geweest om hem een beetje toonbaar en redelijk scherp te krijgen. Ik schat dat de foto gemaakt is in de dertiger jaren. Maar ook dat is een gok.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Frank-103

  Leuk die oude foto’s, heb hier ook een boekje met ons dorp in oude ansichten, sommige stukjes zijn nog herkenbaar, maar andere delen zijn geheel veranderd.

 2. Ik denk dat er nog weinig of niets staat van wat op de foto te zien is.
  Je hebt er wel een keurige foto van gemaakt.
  Ben benieuwd naar het vergelijk met de huidige situatie. Hans

 3. Zelf lijkt die auto links toch meer op een die net na de oorlog is gebouwd. Ik zou dus eerder op 1950 gokken. Heb je een link naar dat filmpje, misschien zijn daar meer aanwijzingen in te vinden.

 4. Annette Barendregt

  Leuke kopfoto met die chocoladelettertjes van de Lidl. Goed geraden, hé? Is dat nou niet lastig dat de straat zo hellend is? Behalve voor je tuin natuurlijk.

 5. Knap werk, nu is het een mooie oude foto!
  De straat vind ik ook erg mooi.. ik zou ‘Noord-Frankrijk’ gezegd hebben, op de vraag “Waar is dit?” kVind de ‘hoogteverschillen’ (kuch, het mag geen naam hebben) in H’sum al mooi, maar deze verspringende gevellijnen zijn nog veel mooier!

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: