1971 Intermeccanica Italia Coupe

1971 Intermeccanica Italia Coupe

bVision Photography

Day of MonthJa zeg, ik kan ook niet alles weten over auto’s. Toen ik het merk Intermeccanica tegen kwam dacht ik even aan een Meccano auto, maar niets is minder waar. Het hele verhaal achter deze auto is eigenlijk bizar. Een paar vakantiegangers uit Canada, op bezoek in Italië, werden helemaal verliefd op dat land. Op basis van Europese onderdelen werden er Italiaans uitziende auto’s van gemaakt. Niet dat dat enig effect had, want in dat verre land prefereerde men de wat zwaardere motoren. Een 500 cc motor was echt undone. Daarom werd er al snel overgeschakeld naar de wat grotere op Ferrari ogende modellen, met uiteraard Amerikaanse motoren.

bVision Photography

Men zocht en vond de concurentie met o.a. de Ford Mustang en de Chevrolet Cammaro.De op de foto staande Intermeccanica Coupe is er een van slechts 56 gebouwde auto’s. Er zit een 351 Cleveland motor in (van Ford), en is voor Amerikaanse begrippen daarom makkelijk te onderhouden. Carrosseriedelen zijn een andere zaak. In ieder geval een auto die je in Europa niet snel zult vinden. Deze auto is niet echt goedkoop, denk maar ergens aan een ton voordat die voor de deur staat. Maar als je er echt in geïnteresseerd bent moet je naar Hyman LTD. De link vind je ergens in de rechter kolom.
Ondanks enkele wisselingen in de personeelsbezetting bij Hyman LTD mag ik nog steeds vrij gebruik maken van de foto’s op hun site. superb! and thanks…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Oooow, wat een mooie wagen…
    Doet me denken aan de (vast minder zeldzame) auto van mijn oom in/uit de VS, waarmee hij eind jaren 60 in Zwolle bij ons voor het huis parkeerde.. kWas er als kleuter he-le-maal weg van 😉 Alleen had die lampjes die konen “uitklappen” (ik heb hem later nog wel ns gevraagd wat voor auto het was, maar het zou erg zoeken worden in mijn email ;-))

  2. Goede morgen Sjoerd, een fijn weekend gewenst.

    De wagen ziet er zeker Italiaans uit in dat mooie ferrarirood. Ik denk niet dat ik ooit nog zoiets zou rijden, geef mij mijn oude corsaatje en ik ben blij.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: