Ouder worden
Ouder worden

Ouder worden

Day Of MonthMet alle perikelen in de zorg zou je je gaan schamen als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt. De zorg die je voorheen verdiende, moet je nu betalen. En je krijgt er ook nog niks voor terug als ik de media mag geloven. Je bent de maatschappij die je hebt helpen opbouwen tot last geworden. Je bent te duur voor deze gemeenschap geworden. En men gaat er op toezien dat je leven niet langer wordt verlengt dan betaalbaar is. Een doem scenario, of langzamerhand werkelijkheid. Ik ben inmiddels de zestig ook ruim gepasseerd en heb het idee van pensioen van me afgezet. Ik haal dat niet, ik blijf gewoon werken. En als ik dat niet meer kan laat ik me inslapen. Met mijn kennis van chemie mag dat geen punt zijn. Tenzij ik getroffen wordt door Alois… Dan zoeken ze het maar uit. Ik heb er dan geen weet van.
Overigens is dit fictief, alleen maar een gevoel. Ook ik hoop de honderd jaar te halen, maar dan wel gezond.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Ik heb echt geen idee waar en wanneer het precies fout ia gegaan, maar we waren toch vroeger een keurige verzorgingsstaat waar we allemaal hard voor werkten. Volgens mij ging het met het afschaffen van de ziektewet de mist in. Ik vind het echt schandalig hoe er met onze bejaarden wordt omgegaan, dat de pensioenen steeds lager worden en dat er mensen zijn die niet meer naar de dokter durven ivm de kosten.

 2. De vooruitzichten zijn er zeker niet beter op geworden.
  Langer werken en dan als je verzorging nodig hebt wordt geparkeerd met een luier om en dat het personeel zich druk maakt over het vaatdoekje. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Frank-103

  Tja, en nu gaan ze ook klagen dat de jeugd geen baan meer kan vinden, omdat alle oudjes geen plaats maken. Hoe kan dat toch? Ik voorspel een nieuwe VUT regeling, voor de betaling daarvan vinden ze vast wel een goede oplossing, zoals dat tijdelijke kwartje op de benzineprijs van die betrouwbare Wim Kok.

 4. Zelf ben ik al een jaar of 10 gestopt met werken, omdat ik te weinig geld opmaakte. Mijn ‘pensioen’ duurt nog wel even en gaat veel minder voorstellen dan m’n AOW. Toch maak ik me daar niet druk over omdat ik nu al zonder beide kan. In de loop der jaren zijn ouderen in NL erg verwend geraakt. Het aantal 65plussers onder de armoedegrens is in Nederland het laagst. Afhankelijk van de rekenmethode tussen 1,5 en 3,5%. In de omringende landen en de rest van de Westerse wereld ligt dat tussen 10 en 20%. Er zijn ook veel landen waar dat percentage nog veel hoger is.

  Met de AOW en de pensioenen is een basisfout gemaakt. Eigenlijk leg je niet voor jezelf in, want dan was er weinig misgegaan. Maar de werkenden van nu betalen voor de ouderen van nu. En omdat er steeds minder werkenden per oudere zijn loopt het een beetje knijp. Maar ook daar mag Nederland niet echt klagen. We hebben een zeer hoog percentage van 75% dat werkt. Alleen in Noorwegen en Ijsland werken meer mensen. Voorheen haalde Nederland nog geen 60% toen nog een groot deel van de vrouwen thuisbleef.

  Het algemene probleem is de media, die alleen de negatieve verhalen aandikt en vergeet dat er ook erg veel goed gaat. Niet erg, ware het niet dat veel mensen geloven wat er in de krant staat of op TV wordt verteld. Dat negatieve nieuws levert hen nu eenmaal meer kijkers, lezers en reclame-inkomsten op. Dus daar zullen ze nog wel een tijdje mee doorgaan. Ik doe daar liever niet aan mee en vind het bijvoorbeeld veel erger dat in Nederland 20% van de jongere onder de armoedegrens leeft. Daar scoort Nederland helaas hoger in dan de buurlanden. Maar de jongeren lezen geen krant meer en daar schrijft de krant dus niet meer voor.

 5. Nu is er nog een beetje pensioen. Ik ben bang.. nee ik weet bijna wel zeker, mocht ik ooit rond de oud zijn, dan bestaan pensioen niet meer. En dan zie je je zelf maar te redden.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Tja, het wordt er allemaal niet beter op, Sjoerd, de goeie ouwe tijd is echt voorbij intussen. Zo lang je gezond blijft is het allemaal nog te overzien, maar als je zoals ik zo ongeveer halverwege de gemiddelde levensverwachting met een chronische ziekte wordt geconfronteerd, zijn de vooruitzichten helemaal somber. Carpe diem, oftewel maar bij de dag leven en er het beste van maken, is mijn motto geworden. We zien wel waar het schip strandt, als ik me daar nu al druk om maak, dan blijft er helemaal geen lol meer over.

 7. Wim Kok had het allemaal goed geregeld, maar het is door anderen naar de gloria geholpen. Triest dat er door gewerkt moet worden tot de leeftijd van 67 jaar. Moet je dan met een rolator naar je werk? Mijn man werkt bij een bank dus voor hem zal het wel meevallen, maar ja zal maar in de bouw werken…
  Als het leven mij teveel wordt door ziekte, vraag ik ook euthanasie. En als ik geen toestemming krijg, doe ik het zelf. Als je tegen die tijd nog tips hebt…
  Fijne vrijdag! Pas op dat je niet omver waait 🙂
  Liefs Kakel

 8. Goede morgen Sjoerd. Ik ben net met pensioen, maar als je leest wat ze allemaal met onze pensioenen doen, slaat me soms de schrik om het hart. Pensioen is uitgesteld loon, daar hebben de werkgever en werknemer geld voor opzij gezet. Destijds werd beloofd dat het netjes met de lonen mee geïndexeerd zou worden. Ik snap al niet dat de overheid zich hiermee bemoeit, dat is hun pakkie aan niet, maar dat gebeurt wel. Er zit ruim genoeg in de pot, maar ik kreeg bericht dat het weer niet verhoogd wordt dit jaar, dat is geloof ik al het vijfde jaar op rij. Nu kan ik nog goed rond komen, maar de prijzen blijven wel stijgen, het eigen risico dat ik elk jaar kwijt ben, wordt ook steeds hoger. Ach er zijn mensen die er veel slechter aan toe zijn, dus ik mag niet klagen. Maar vertrouwen in de overheid is overal ver te zoeken tegenwoordig, je wordt beduveld waar je bij staat.
  Goed laat ik de dag niet al in de ochtend bederven, ik wens je in ieder geval een heerlijke vrijdag toe en gewoon gezond blijven, dan word je op de leukste manier oud 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d