ik zag twee…

ik zag twee…

Day Of MonthHet heeft helemaal niets met het verhaal te maken, maar als je zoiets tegenkomt denk je daar onwillekeurig aan. Die beren hebben het bij mij steeds gedaan. Ik las gisteren wat interessante verhalen over beveiligingen en wachtwoorden. Wist u dat het meest gebruikte wachtwoord, Wachtwoord of Password is, meestal nog wel gevolgd door een nummer omdat veel authenticatie sites dat vragen. Als je dan toch origineel wil zijn denk dan eens aan een leuke zin of de tekst van een lied. Ofwel Ik zag twee beren broodjes smeren en je bent 61. dan wordt het wachtwoord Iz2bbs#61. Waar beren op een foto al toe kunnen lijden. Trouwens songs doen het ook goed. 2Rodkdj@61 is een uitdaging, frank mag morgen even uitleggen waar dat de afkorting voor is, hij is super eenvoudig en vooral geschikt voor 60 plussers. De oudere bloggers weten wellicht van te voren al de uitkomst. Haha, wie durft…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. Dat zijn nou echt wachtwoorden die ik nog nóóit gebruikt heb. Toen ik nog bij de bank werkte (Engelse handelsbank) moesten we elke maand ons wachtwoord wijzigen en we mochten niet dezelfde gebruiken. Het systeem gooide je er gewoon uit. Vanaf die tijd ben ik maar rekeningnummers gaan gebruiken als wachtwoord en eigenlijk doe ik dat nog steeds. Heel leuke foto!

  2. Goed idee!
    Bij xs4 mochten we van Cor vroeger geen ww opschrijven of ergens bewaren, (denk aan inbraak en alle gevolgen daarvan) dus nam ik soms een krantenkop, en dan van elk woord een letter (enz enz) Maargoed, daar kan een inbreker dan ook weer achterkomen 😉 “Goh, al die artikelen…”
    Je Song kan ik helaas niet achterhalen, en dan ken ik nog wel zoveel liedjes uit de genoemde tijd, dankzij de ‘kleine broertjes’ van mijn moeder 🙂

  3. ene wachtwoord moet langer zijn dan 6 posities, ander juist korter, ene moet met bijzondere tekens, ander weer niet. Gek wordt je er van. Ene wachtwoord moet elke maand gewijzigd, ander per kwartaal, nummers lopen ook niet synchroon. Gekoppelde applicaties hoef je maar bij 1 applicatie het wachtwoord te wijzigen, de rest wijzigt automatisch mee. Maar welke zijn dat precies? Met andere woorden: ik moet zeer regelmatig wachtwoorden laten resetten. Het is niet anders!

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: