Peugeot 203 in de herhaling

Peugeot 203 in de herhaling

bVision Photography

Day of MonthWe schrijven het jaar 1890, als de eerste vierwielige Peugeot uit de werkplaats van Armand Peugeot rolt. Net zoals andere beginnende merken moet je als je wil overleven in die tijd laten zien dat je betrouwbare auto’s bouwt. Dat ging het snelste in de autosport. De eerste Peugeot had overigens een Panhard motor. Als ik een auto plaats wil ik meestal wat meer informatie over de auto geven. Dat ik oude auto’s mooi vind weet iedereen wel.

bVision Photography

En dan vind je onderweg in Roermond ineens een oude Peugeot 203, waar ik eerder eens een artikel over schreef. Mijn verbazing was echter groot toen ik bij mijn zoektocht over de herkomst op de hierboven geplaatste site keek, daar werden mijn bevindingen van destijds, keurig met een verwijzing hierna geplaatst. Leuk dat de eigenaar van de site dit gedaan heeft.

bVision Photography

Maar goed, ik trof deze peugeot 203 aan op de parkeerplaats van intratuin in Roermond. De eigenaar was nergens te bekennen maar uiteraard bied de Rijksdienst voor Wegverkeer uitkomst. Alhoewel voor auto’s van deze leeftijd ook niet alles is vastgelegd. De auto is van augustus 1960. Het is een opvallend moderne, gestroomlijnde auto en de eerste Peugeot met zelfdragende constructie. Met de 1290 cc 4 cilinder overvierkante motor met 45 pk en de synchromesh bak kan een topsnelheid van 120 km/u worden gehaald.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Goede morgen Sjoerd, leuke auto weer, die oude wagens hebben in mijn ogen toch meestal meer een eigen karakter dan tegenwoordig.
  Ik wens je een fijne zaterdag toe, je zit vast en zeker dieper in de sneeuw dan ik hier.

 2. Frank-103

  Toch was de eerste Peugeot die mijn vader ooit had ook de slechtste auto, daar was de wegenwacht en garage toch regelmatig nodig. Ford Taunus en leyland princess, ook geen toppers, deden het heel wat beter. Ook de tweede Peugeot, een 504 grd was veel beter, hoewel we heel blij waren toen die vervangen werd door een opel rekord 2.1d, die vooral veel ruimer was op de achterbank.

 3. Wat leuk, zo geciteerd worden!
  En het is weer een prachtige wagen, een ‘auto zoals een auto er hoort uit te zien’ roep ik dan altijd 🙂

  Wij hebben vandeweek ook een (waarschijnlijke) leeftijdsgenoot van deze wagen gekiekt, een Volvo, ook met de Gamma op de achtergrond 🙂 zal ik E.’s kiekjes naar je mailen? (ik ben niet zo goed iets zinnigs over auto’s te schrijven:))

   1. Ha Sjoerd, je Mail-link werkte niet, dus ik heb de kiekjes even hier als ZIP neergezet. De Volvo is vast minder oud, en minder mooi (roestgaten?) dan deze Peugeot; maar we zijn wel benieuwd wat het is, via de RDW-site kwam er geen info over naarboven, dan dat het een “rode Volvo” (ja duh… ;-)) was. Laat maar weten of je ze hebt, dan gooi ik de fotos er weer af 🙂

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: