Weer aan de slag
Weer aan de slag

Weer aan de slag

Day Of MonthVandaag gaan we weer bij de baas aan de gang. Nog drie werkdagen telt dit jaar, dan kunnen we weer opnieuw beginnen. Dan zijn alle gekke dagen weer voorbij. Alhoewel vrij zijn leuk is als je wat omhanden hebt. Ik heb met de kerst weer het nodige gereedschap mogen ontvangen. Dus ik kan weer aan de gang. Nee, niet met klussen. Er was deze keer alleen maar keukengereedschap bij. Zoals deze mooie snijplank van de de foto en een handboek van ene Jamie. Niet dat we geen snijplank hebben, meerdere zelfs. Maar deze is bijzonder, eigenlijk is het een hakblok. Doordat deze voor mij het aanrecht tien cm hoger maakt wordt het werken in de keuken een stuk lichter. En dat is vooral als je veel groente moet snijden best wel aangenaam. Eigenlijk zouden keukenbladen in hoogte verstelbaar moeten zijn. Onze keuken is een jaar of 10 oud en we zouden best wel een paar dingen willen wijzigen. Maar als ik dan naar de gemiddelde keukenboer kijk denk ik er nog maar eens een paar jaar over na. Sakkerdjie wat zijn die op maat gemaakte keukens duur geworden…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Wat een prachtig hakblok! Ja, keukens hebben onhandige hoogte’s/laagte’s; een lage afwasmachine vond ik eigenlijk een kriem, dus ik mis hem nu (met de ‘nieuwe’ 40 jaar oude keuken) wel ’n beetje, maar het bukken mis ik bepaald niet 🙂 Wij nemen ook nog ruim de tijd voor een nieuwe.

 2. Gelukkig kun je je nu met de nodige hulpmiddelen nog prima redden.
  voordeel is dat je nu niet aan een vaste plaats bent gebonden, je kunt nu ook op de tafel snijden, met plank. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 3. Als je moet bukken of voorover buigen om iets onder uit het afwasteiltje te pakken dan is de keuken te laag. Het zal wel te maken hebben met het feit dat vrouwen gemiddeld wat kleiner zijn, een compromis dus. Maar je kunt makkelijker een opstapje gebruiken dan continu door je knieën moeten gaan. In mijn bijkeuken is het aanrechtblad wat hoger omdat de wasautomaat en droger er ruim onder moesten kunnen. Een heerlijke hoogte om te werken.

 4. Goede morgen Sjoerd, nog even doorwerken en dan is er al weer een jaar voorbij.
  Wat de keuken betreft, ach joh, met zo’n prachtig hakblok krijg je ook geen rugpijn en binnenkort ga je toch vast wel wat krimpen, dan is die nieuwe dure keuken helemaal niet nodig meer 😉
  Fijne maandag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.