Piet Hein Eek
Piet Hein Eek

Piet Hein Eek

bVision Photography

Day Of MonthIn ieder woonblad kom je hem tegen, Piet Hein Eek, ook wel de uitvinder van de sloophouten meubels genoemd. Maar daar doe je hem te kort mee. Het is gewoon een kunstenaar, een designer, een architect die mooie dingen maakt. En als je op de foto’s kijkt, ook mooie dingen verzamelt en te koop aanbiedt in de prachtige voormalige Philips panden in de Halve Maan buurt in Eindhoven (Strijp). In deze voormalige fabrieksgebouwen komen plannen tot leven. Het is niet het alleen maar produceren en verkopen van spullen, maar het bijeenbrengen van mensen en het creëren en uitwerken van ideeën. En gezien de faam werkt dat ook. Weggooien van materiaal kan altijd nog…

bVision Photography

Met het idee om er gewoon eens te gaan kijken zijn we daar afgelopen zaterdag naar toe gereden, het weer was toch knudde. Wat je allemaal ziet is overweldigend. Op het moment dat je de hal naar de winkel binnenstapt sta je even stil. Daar staan zoveel mooie dingen uitgestald dat je even moet wennen aan het idee dat het meeste wat er staat voor een gewone beurs onbereikbaar is. Ieder stuk is uiteraard uniek, en het gebruik van sloophout en andere materialen, de afzonderlijke ideeën en de uitwerkingen daarvan maken het rondwandelen daar tot een waar kijkplezier. Maar ook de verzameling aan mooi dingen, koper, brons, messing, ijzer en de werkbanken de hallen zijn uniek. De sfeer wordt helemaal bepaald door de industriële omgeving waarin het gemaakt en uitgestald, en verkocht wordt. Best eens een bezoek waard. En, een van de dingen op een van de foto’s moesten we gewoon meenemen…

bVision Photography

 • De winkel van Piet Hein Eek
 • Halvemaanstraat 30
 • 5651 BP Eindhoven
click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. Daar staat inderdaad mooi, maar vooral ook tamelijk prijzig spul.
  De kinderen hebben één van zijn grote kasten in huis. Mijn suggestie dat het weliswaar een mooie kast was, maar dat er eigenlijk nog eens een kwast verf overheen moest, viel niet echt in goede aarde … 😉

 2. Wauw, ja, dat is recyclen tot kunst gemaakt..! Een goede plek om ‘ns naartoe te gaan voor de dingen die we voor ons nieuwe huis missen.. (Als het in het budget past natuurlijk:-) maar beter echt gerecycled, dan namaak-recycle, dat zie ik de laatste tijdook wel ‘ns.)

 3. Daar zitten mooie spullen tussen. Maar voorlopig haal ik er nog maar niets weg, Yaron gebruikt alles om zijn auto’s op te stallen en te rijden. Niet alles kan daar tegen.

  Love As Always
  DiMario

 4. Ha die Sjoerd!

  Eerst: happy 2015!

  En dan….
  Die winkel… daar wil ik wel een keertje naar toe!
  Inspiratie!

  Al die gekleurde kussentjes vind ik wel heeeeel leuk!!

  Dag!
  Heb het goed vandaag…

  Marlou

  .

 5. Ziet er heel leuk uit, in die winkel. Rondkijken in woonwinkels doe ik graag, tenzij het te druk is. Ik houd van dat steigerhout en de meubels die ervan gemaakt worden. Mijn vader ook: hij is heel zijn leven meubelmaker geweest. Mss dat ik daarom een zwak voor hout heb. Zie ik hout, dank denk ik aan mijn vader. En andersom!
  Groetjes Kakel

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.