The head of plastic soup
The head of plastic soup

The head of plastic soup

bVision Photography

Day Of MonthHet doet me een beetje denken aan de mediterende Dante, of wel het pronkstuk van Auguste Rodin. In brons gegoten en waarvan een afgietsel staat in het Singer museum. Maar het beeld op de foto is niet gemaakt van brons, maar van een plastic soup en ander afvalmateriaal. Mij zet zoiets aan het denken, zoals ik vanmiddag de ruitenwisservloeistof moest bijvullen uit een soortgelijk kannetje als wel ook gebruikt is bij dit beeld. Het is nog niet helemaal leeg, maar welk leven gaat mijn kan lijden als deze straks wel leeg is. Het gaat in ieder geval met al het andere plastic afval mee met de RD4, en wordt wellicht Plastic Fantastic. Alhoewel je over de verwerking en de restproducten weinig meer hoort. Kunnen we niet gewoon al dat plastic voorkomen, of in ieder geval al het verpakkingsmateriaal vervangen door wat anders, papiersnippers, karton o.i.d. Materiaal dat meteen herbruikbaar is. Ach, ik mijmer maar wat, grumpy old man…
Overigens staat dit beeld in de fabriekshallen van Piet Hein Eek in Eindhoven.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Kunststofverpakkingen kun je niet meer omheen.
  Is zo ingeburgerd en goedkoop,de recycling is eigenlijk nog maar pas begonnen.
  Een verbetering zou zijn om de inzamelpunten uit te breiden. Hans

 2. Natuurlijk is het vele verpakken van artikelen een groot probleem, maar een nog groter probleem is in mijn ogen dat we het maar overal neergooien en daarmee de natuur extra belasten. Hergebruik is iets wat gelukkig steeds hoe meer wordt gedaan.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Dat beeld mag best gezien worden, het staat daar fraai uitgelicht.
  Plastic tasjes gebruik ik nooit, als ik eens naar een winkel ga, heb ik altijd mijn katoenen tasje bij me. Maar alle vaak onnodige plastic verpakkingsmateriaal is moeilijk te vermijden. We scheiden ons plastic thuis wel heel keurig van het andere afval. Hopelijk komt het vervolgens terecht bij een recyclingbedrijf zoals Lankhorst in Sneek, waar er weer goed bruikbare producten van worden gemaakt.

 4. Er was een tijd dat de verse vis in de krant van gisteren werd verpakt…
  En appels in een mandje of papieren zak werd gehaald….
  Melk in glazen flessen door de melkman werd bezorgd….
  Brood gewoon zonder de plastic zak te krijgen was, okee die moest je dan wel zelf snijden……. en de worst nog van vlees was van een koe uit de wei, en de kip niet polfte en …… en elk ei een scharrelei was….
  ……………………..
  (Another grumpy old man)

 5. Knap werk, zo’n goed verlichte kop die uit het raam kijkt, en mensen aan het denken zet..

  En we kunnen gewoon meer recyclen met z’n allen (en iets vaker ophalen zou de Gemeente ook best mogen, hier staat het vaak helemaal vol, zeker nu met verhuizen :/)

 6. Goedemorgen grumpy old man…

  Mijmer jij maar heel vaak.
  Dit soort mijmeringen zijn juist heel goed!!

  je weet het: elke dag één stuk plastic in de prullebak!
  Ik doe er elke week, op vrijdag nog een hele tas vol bij!!

  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.