1968 Alfa Romeo Quattroruote
1968 Alfa Romeo Quattroruote

1968 Alfa Romeo Quattroruote

bVision Photography

Day Of MonthOver deze auto kunnen we kort en bondig zijn, een juweel, en prachtig gerestaureerd. Deze door Zagato ontworpen Quattroruote met onder de motorkap de befaamde 4 cilinder 1600 twin cam inline motor en gebouwd op het chassis van de Giulia is een afgeleide van de vooroorlogse Zagato 6C 1750. Ze zijn maar twee jaar gebouwd en dit is een van de maar 92 exemplaren welke gemaakt zijn. Een ware zeldzaamheid. Wie dit niet mooi vind moet maar ergens anders gaan kijken. Alfa of niet, dat is hier geen vraag. De auto telt, en die heeft klasse.

bVision Photography

De auto heeft aan de voorzijde een onafhankelijke ophanging en een starre achteras. De auto is volledig gerestaureerd, zowel de body tot op ‘bare metal’, de motor met transmissie alsook de binnenkant. De stoelen zijn opnieuw gepolsterd en voorzien van mooi zwart leder. Je zou bijna bang worden om met deze auto op de weg te komen. Tijdens de restauratie bleek dat het chassis en de opbouw bijzonder weinig hadden geleden door het dagelijkse gebruik. Alleen het windscherm is geheel vervangen.

bVision Photography

De auto is in het bezit van Hyman LTD en is te koop voor de luttele 145.500 dollar. Ik ben nog steeds blij dat ik het voorrecht heb om deze foto’s op mijn site te mogen plaatsen. Want dit soort foto’s kun je bijna niet zelf maken. De foto’s zijn © by Hyman LTD.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

  1. Frank-103

    Ja, erg mooi! Het rijden met een auto uit die tijd zal niet meevallen, denk alleen maar aan het ontbreken van een radio met cd speler! En stuurbekrachtiging, rembekrachtiging en stoelverwarming. En abs, airbags, moderne banden met voldoende grip, navigatie airco en laat ik vooral de bekerhouders ook niet vergeten!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.