Grieks – door Frank
Grieks – door Frank

Grieks – door Frank

Ook dit jaar ga ik weer op vakantie, twee keer zelfs. Bij sommige collega’s heb ik inmiddels de bijnaam “de vakantieman”. Vreemd eigenlijk want ik heb niet meer vrije dagen dan sommige anderen; oudere collega’s hebben er zelfs meer. Enfin ik realiseer me dat vakantiereizen niet voor iedereen is weggelegd, maar ik behoor tot die gelukkigen die zich dat kunnen veroorloven. Twee keer: in het voorjaar en in het najaar een keer, nooit wintersport voor mij, ik zou waarschijnlijk alleen maar voor de après-ski gaan, want in die gebieden vind ik het veel te koud. Ik houd van warm weer, ook niet te heet. Daarom ga ik meestal in voor- en najaar ergens naar toe waar het warm is. Meestal Griekenland, nog nooit op het vaste land, maar steeds een Grieks eiland. Dit jaar zijn Lesbos en Corfu aan de beurt. Mooie stranden en landschappen, oude beschaving, een beeld van vervlogen tijden van ver voor onze jaartelling. Ik kan uren naar al die oude stenen van vroeger kijken. Daarbij lekker eten, koude Mythos op een terras met mooi uitzicht en vriendelijke en gastvrije mensen die Grieken. Jammer dat ze als nationale sport aan belasting ontduiken doen, anders ging het wellicht een stuk beter met ze. Daarom ga ik als toerist de boel maar weer sponsoren. Ik denk dat ik verslaafd ben aan Griekenland, Griekofiel zeg maar. Vorig jaar zijn we naar Spanje geweest, Mallorca. Best wel leuk, we hebben er ons ook uitstekend vermaakt, maar toch is het niet hetzelfde als wat ik in Griekenland vind. Voorlopig kan ik daar ook nog wel even vooruit, we hebben nog lang niet alle eilanden gehad.

 Ithaka

15 Comments

 1. You’re my man, Griekenland rules! Alhoewel wij Corfu iets minder vonden, het eiland deed hier en daar een beetje verpauperd aan … maar als je in het voor- of najaar gaat valt dat misschien minder op.
  Mooiste eiland vonden wij Samos, gemoedelijk en echt Grieks zoals het zou moeten zijn 😉

 2. Frank-103

  In griekenland ben ik 1 keer geweest, als interrailer. Van Brindisi naar patras, naar athene en dan naar irmopouli (cycladen). Terug via patras naar corfu en dan naar brindisi. Ik vond griekenland erg leuk, maar wel erg warm.

 3. Schitterende foto’s! Niet alleen van het Griekse bootje maar ook van de bloesem.
  Wij zijn nog nooit in Griekenland geweest. Ik heb mijn hart verpand aan Corsica (en Sardinie.) Groot gelijk dat je twee keer per jaar op vakantie gaat!
  Groetjes Kakel

 4. Goede morgen Frank, ik ben met mijn man vroeger een paar maal in Griekenland geweest, twee keer op de eilanden en eens op de Peloponnesus, mooi land maar nu ga ik voorlopig niet in mijn eentje op dat soort vakanties. Als ik weer eens ergens naar toe ga, komt voor mij eerst Ierland aan de beurt.
  Mooie foto trouwens.
  Een fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.