Weemoed
Weemoed

Weemoed

Day Of MonthMet weemoed kijk ik naar buiten. Met het werk op kantoor verdien ik mijn centen, maar veel liever steek ik de handen uit de mouwen en ben ik bezig. Met het mooie weer van de laatste dagen zou ik het liefste de tuin induiken en verder gaan waar ik vorig jaar gebleven ben, of de kwast pakken en de rest van het huis onderhanden nemen. Of weer eens wat meubels maken. Maar nee, ik zit overdag op de stoel en ben dan aan het begin van de avond te moe om nog aan deze dingen te beginnen. Langzaam aan begin ik toch aan mijn pensioen te denken. Maar door ons huidige kabinet moet ik niet nog 3 jaar, maar bijna vijf jaar aan de bak… Ik ga stemmen op degene die dat terug kan draaien.

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Als het straks in de avonden weer licht is krijg je ook meer energie.
  Hoewel ik graag niks doe op mijn balkon.

  En dat we zo lang door moeten werken valt niet te rijmen met de werkloosheidscijfers.
  Als we al het werk een beetje verdelen mag jij genieten van je rust.

 2. Kan me je gedachten goed voorstellen, je moet werk hebben om te kunnen leven en wat extra’s.
  Als ik mijn zoon bezig zie in zijn werkplaats zit ik te genieten. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Terugdraaien…was dat maar waar!
  Ik zie er ook de zin niet van in, van die drie jaar langer werken. Zo onthoudt je jongeren ook van werk. Als je het aan de burgers vraagt, weten ze het allemaal wel. Alleen de overheid niet. Niets nieuws onder de zon.

 4. Terugdraaien zal niet gaan, ook niet op provinciaal niveau. Maar ik herken de hunkering naar de vrijheid. Dat hoort gewoon bij de laatste jaren arbeid. Dat is als het ware een ingebakken voorbereiden op en toeleven naar het definitiefe einde van de carrière die werken heet.

 5. Ha die Sjoerd,

  hou nog even vol!
  Straks word je beloond met vrijheid!!
  Heerlijke vrijheid…

  Komt wel goed, schatje!

  En voor nu: een zalig weekeinde met lekker rondrommelen…
  Good luck!

  Marlou

  .

 6. Ook ikke ben zo ene die op de stoel zit en denkt,………. maar ik mag nog dik veertien jaren werken, als er tzt er niet bijkomen.
  Zeg mij wie het terug kan draaien die onzin en mijn stem heeft hij.

 7. Ik ben geen echte tuinier, maar ook mijn handen jeuken, alleen wil de rug niet meewerken, dus het moet even wachten. Ik wil gewoon de tuin klaarmaken met lekkere fleurige bloemen enzo. Als alternatief dan maar een weekje Algarve Portugal geboekt…

 8. Goede morgen Sjoerd, maar je stemt woensdag niet voor de tweede kamer natuurlijk, dus de regering kan wat dat betreft gewoon doorgaan zonder zich er wat van aan te trekken. De eerste kamer heeft alleen de controlerende macht en niet de macht om zaken terug te draaien. Nou ja stemmen doe ik altijd want niet stemmen is voor mij geen optie.
  Voor vandaag een fijne vrijdag gewenst, morgen kun je weer wat bij je thuis doen. Een mooie werkplaats op de foto zo helemaal zonder elektrische apparaten.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: