Tuintje

Tuintje

Day Of Month
Mijn eerste tuintje mocht ik inrichten in de tuin van mijn opa, daar waar ik ook geboren ben en mijn eerste levensdagen sleet. Ik was nog maar een hummeltje en mijn opa was tuinier. Op verschillende stroken grond teelde hij groenten. Ik vond dat als peuter fascinerend en hoor hem nog vloeken als ik in alle vroegte samen met hem opstond en meeging naar het land.Maar goed, op een gegeven moment kreeg ik een vierkante meter grond bij het huis en mocht dat helemaal zelf inrichten. Ik kreeg van een oom een doosje met zaad, en samen maakte we mooie rijtjes met planten… Water geven iedere dag, ook al regende het, met de paraplu naar buiten en de plantjes met de gieter water geven. Het groeide allemaal weelderig en ik vond het prima. Wat ik niet wist, was dat mijn oom, lezen kon ik nog niet, mij een doosje met kanariezaad had gegeven. En mijn opa durfde niets te zeggen omdat hij mijn teleurgestelde gezicht voor zich zou zien als de waarheid aan het licht kwam. Het lekte uiteindelijk toch uit, alleen was het toen voor mijn opa te laat. Koolzaad en andere zaad vormende elementen overwoekerde het volgende jaar de halve groentetuin.
Achteraf hebben we daar later best wel om gelachen, en ik vraag me nog steeds af wie hier wie nu voor de gek heeft gehouden. Mijn opa was een PvdA man in hart en nieren, verzetsman in de oorlog, als hij niet gecremeerd was zou hij zich alsnog omdraaien in zijn graf als hij zou zien wat Samson van zijn partij heeft gemaakt.

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Wat een leuk verhaal, mooie tijd.
  De tuintjes waren heilig voor opa’s, daar kwam de hele groente en fruit voorraad af.
  Zaaien kanariezaad is geen goed idee, daar ga je vals van fluiten. Hans

 2. Ik verkoop ook nog negerzaad. 😉 Leuk zo’n eigen moestuin. Al is het maar een meter. Ik doe hier ook elk jaar iets met Yaron en Shirel, maar voornamelijk de tomaten zijn al op voordat ik het eraf heb kunnen halen. En het zijn niet de vogels.

  Love as Always
  Di Mario

 3. Agossie dat arme Sjoerdje, maar het kwam wel op en misschien heb je vogels toen wel een plezier gedaan met je kanarietuintje.
  Ik kom even niet op het www, dus tot na het weekend, ik wen je een fijn weekend toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: