Condensor schoonmaken van warmtedroger
Condensor schoonmaken van warmtedroger

Condensor schoonmaken van warmtedroger

bVision Photography

Day Of MonthGisteren was een beetje een vreemde dag, maar wel een mooie dag, terecht een dag om thuis te zijn. In de hele vroege ochtend, de stembureaus waren nog niet open, even gaan winkelen, daarna stemmen, nog even voor de katten naar Duitsland en toen aan de slag. Opmaken voor een zeer vreemde bezigheid, een warmtepomp droger slopen en de condensor daarvan spoelen. Bij het openmaken ontstond een grote stofwolk. Bijna de gehele binnenzijde was een grote stofmassa. Volgens velen was het mankement wat we hadden het einde van de droger en zou een monteur onverrichter zake met een fikse rekening weer vertrokken zijn. Dan toch zelf maar even aan de slag. Een paar velletjes op internet moesten een gebruiksaanwijzing zijn, dus slopen en schoonmaken alles, totdat we aan de condensor konden komen. Om even duidelijk te zijn, die ligt achter de compressor en achter de motor, op de onderste foto nog net niet zichtbaar, en die niet demontabel is. Met een beetje behang van de vingers, een paar blauwe plekken verder was het gelukt om het einde van de compressor vrij te krijgen en konden we deze spoelen. Daarna alles wat los was gemaakt ook weer vast- en schoonmaken, en dat viel nog niet mee. Een aandrijfriem ergens afhalen lukt wel, maar weer erop krijgen is andere koek. Maar goed, voorlopig doet hij het weer, ik ben benieuwd hoe lang… Overigens lijkt het steeds meer op een DIY blog hier, en dat was eigenlijk niet de bedoeling…

Na de verkiezingen verdwijnen de beloften als sneeuw voor de zon

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. hahahah moet opeens denken aan de keer (jaren terug) dat er iets kapot was in mijn koelkast. Ik een of ander onderdeeltje gehaald met een stuk of vijf verschillend gekleurde draadjes en natuurlijk niet opgelet hoe het zat voor ik het weghaalde. Dagenlang lopen experimenteren met de meest waanzinnige kleurcombinaties 🙁

 2. Frank-103

  Het ziet er uitstekend uit weer! Schoonmaken lukt me ook nog wel, maar verder durf ik niet echt aan dit soort apparaten te komen, straks doe ik het fout en vliegt het ding in de brand.

 3. Ik vind het wel leuk om je DIY log te lezen, komt zo bekend voor.
  Stof en zwarte handen van de V-snaar is wat je eerst hebt, daarna is het onderhoud.
  Het is wel een leuke uitdaging om het weer zo te doen dat het weer goed werkt. Hans

 4. Niks mis met DIY hoor! Het kost wat energie maar als je dit DIY doet, bespaar je wel een hoop geld en je kunt met de eer gaan strijken 🙂
  Mijn eega is een echte DIY-er, echt heel erg handig en kostenbesparend 😉

 5. ha die Sjoerd,

  geen idee wat een diy is, en ik ga het lekker ook eens een keertje niet opzoeken.
  Ik vind deze “industriële” foto’s eigenlijk heel bijzonder.
  Uniek!

  Gewoon doorgaan dus…
  En ik hoop, dat de droger het nog heel lang blijft doen!!

  groet van Marlou

  .

 6. Je bent een DIYer, of je bent …..
  En de beloftes waren volgens mij voor de verkiezingen al aardig verdwenen…. daar hoeft geen zon bij te komen, vandaar dit grijze weer vandaag…. voorspelt weinig goeds….

 7. Dat is weer een knap staaltje huisvlijt. Ik zou de zaak misschien wel uit elkaar kunnen halen, maar om alles vervolgens weer keurig op een zodanige manier op zijn plek te krijgen dat de zaak nog weer werkt ook, dat zou wat veel gevraagd zijn, vrees ik.

 8. Soms moet je het gewoon proberen. Hij doet het anders ook niet, dus niet geprobeerd is ook niets gemaakt. Nu je het er over hebt, ik zal zo maar even de was op hangen. DIY waarschijnlijk, want ik denk niet dat Yaron het voor me gaat doen.

  Love As always
  Di Mario

 9. Goede morgen Sjoerd, wat fijn dat je daar ook al verstand van hebt. Ik laat me alles wijs maken op dit soort gebied.Het ziet er weer allemaal piekfijn uit. Nu is mijn wasdroger ook kapot, maar ik droog wel aan de lijn buiten of wanneer dat niet kan aan een rekje op de zolder.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.