Kruipruimte – door Frank

Kruipruimte – door Frank

Vorig jaar schreef ik hier dat ik best wel tevreden was over mijn TV abonnement bij KPN. Mooi scherp beeld, en alles via zogenaamde powerline adapters van het merk Devolo. Dat zijn netwerk adapters die de data via het stroomnetwerk in je huis vervoeren. Daar haalde ik ongeveer 450 Mb per minuut mee, heel snel dus. Dus overal waar ik een stopcontact heb kan ik de TV plaatsen. Maar de laatste tijd had ik last van een vervelend probleem, zomaar ineens viel alle signaal weg. Dat duurde dan een half uur en dan herstelde het zich weer. Op mijn PC heb ik speciale software om die powerline adapters te configureren. Als ik dat gebruikte zag ik alleen de adapter staan waar mijn PC op aangesloten zit. Refreshen hielp niet, maar na een klein half uur gingen ze wel vanzelf weer werken. Nou had ik ontdekt als ik die dingen (virtueel) een (andere) naam gaf dat ze zich weer wel meteen herstelden. devolo powerline adapterMaar dat is ondoenlijk om te blijven doen. Ik vermoed dat de oorzaak ergens ligt in het in of uitschakelen van een apparaat hier in huis. Daar zullen ongetwijfeld ook wel weer filters voor bestaan maar dat ga ik toch niet doen. De helpdesk van Devolo heeft na vier weken nog niets van zich laten horen, en dat vind ik kwalijk. Nou ja ik was een en ander beu, dus afgelopen zaterdag heb ik gaten in de vloer geboord om een netwerkkabel door de kruipruimte te leggen. Sindsdien heb ik perfect beeld, en geen storingen meer. Achteraf viel het boren ook nog eens mee, ik zag er een beetje tegen op namelijk. Mocht je overwegen om TV af te nemen van KPN of een andere TV boer met televisie via Internet, gebruik dan waar mogelijk een vaste kabel. Dat scheelt weer in de ergernissen. En wat betreft die powerline adapters, die gebruik ik nu nog wel in mijn PC netwerk. Ze zijn tenslotte toch nog een keer of tien zo snel als mijn Wifi, en mochten ze toch nog wegvallen, het programma is in de buurt. Geen weg gegooid geld daarom. Maar sindsdien zijn die prullen het gewoon blijven doen. Dat zul je altijd zien….

15 Comments

 1. Frank-103

  Wij hebben ook dat soort apparaten, en die verslikken zich soms ook. Maar kabels trekken gaat niet, hebben hier 10 cm beton en 50 cm piepschuim vloeren. Daar ga ik niet in boren!

 2. Door de slechte Wifi heb ik ook van die adapters, en ook ken je probleem, maar ik heb het vermoeden dat het door Windows 8 komt, want mijn Tablet heeft dezelfde kuren dat de verbinding wegvalt, en dan merk je dat er een of andere update of check aan de gang is, die de verbinding naar de modem verbreekt.

 3. Zo lang de boel hier naar behoren werkt, ben ik niet van plan om over te stappen of wat voor verandering dan ook maar door te voeren. Niet elke verandering is een verbetering, maar ik ben blij dat de zaak bij jou nu voor elkaar is.

 4. Ha die Frank!@

  je bent een slimmerik. En Devolo is dom! Ja toch?!
  Hadden ze je maar moeten helpen.

  Voorlopig gaat het hier bij mij heel goed, even afkloppen, dus ik verander niks.
  (hoop ik!!)

  Groet!
  Marlou

  .

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: