ITIL
ITIL

ITIL

Day Of MonthOh mén what a (yester)day, om het maar eens in goed steenkool Engels te zeggen. Eerst gewoon je werk doen en dan naar de gelukkig laatste avond ITIL cursus. Ik kom in de cursus meer managers tegen dan onze afdeling rijk is. Als Lid van een changeboard moet je daar uiteraard wil wat van af weten, wat in ITIL worden alle change en andere IT gerelateerde processen in kaart gebracht. (ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library). Het bevat een schat aan informatie voor IT service management. Het staat Bol van de afkortingen en andere relaties en voor ieder proces vinden ze wel een manager uit. Risc Manager, Change Manager, Release Manager, Call Manager en ga zo maar door. Na een avond discussiëren krijg je er een punthoofd van. Maar gelukkig, vandaag, om half zes, eindigt de werkdag en ga ik lekker genieten van het weekend. Met zo’n voorruitzicht kan ik er weer een hele werkdag tegenaan. (het plaatje komt van http://sqres.com)

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 reacties

 1. Ha afkortingen, je komt ze overal tegen en ze betekenen vaak ook nog wat anders.
  Gelukkig heb je een langweekend. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Goede morgen Sjoerd, je kunt tegenwoordig geen stap doen of je struikelt over een manager. Waarom alles nu zo moet heten, geen idee, in het Nederlands zijn er toch genoeg waarden die de lading dekken? Maar ook die afkortingen, zijn de mensen te lui geworden om woorden en namen volledig op te schrijven of te benoemen?
  Voor mij is het gelukkig al afgelopen met vergaderen en cursussen volgen, nog even doorbijten en dan kan jij dat ook zeggen.
  Fijne vrijdag gewenst vandaag.

 3. Ik weet nog wel dat ik 13 jaar geleden een TIL-examen heb gehad, maar van een cursus weet ik me niets te herinneren. Wel heb thuis nog een dikke ITIL-map. Ik verwonderde me destijds ook al over al die managers. Waarbij niet onbelangrijk is wat ik onder het woord manager versta: een baas of chef die geen oog heeft voor medewerkers of het bedrijf, maar alles ondergeschikt maakt aan de eigen carriere. Kortom bij mij stonden ze niet hoog in aanzien.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.