Duck hunt (Burton)
Duck hunt (Burton)

Duck hunt (Burton)

bVision Photography

Day of MonthRia stuurde me de bijgaande foto’s van deze supermooie eend. Eh, hoor ik u denken. Een eend… Yep, deze door de twee broertjes Göbel uitgebrachte auto op basis van de Citroen 2CV is eigenlijk niet meer dan dat. Daar had ik het uiteraard bij kunnen laten, maar dan doe ik deze auto tekort. Een beetje met het idee van van afval maak je alles, bouwen deze twee broers niet alleen mooie auto’s. Want menig hart was gaan kloppen als hier een volkswagen GTI motor in zou liggen. Maar dat was niet de intentie.

bVision Photography

Op basis van de kever werd de buggy geboren. Maar de Burton maakt een jongensdroom waar, op basis van een echte eend werd een sportwagen ontwikkelt waarbij iedereen zich omdraait als hij voorbij komt. Je moet het lef maar hebben. En als dit een sportwagen is, is het meteen de meest verkochte Nederlandse sportwagen aller tijden. Zo, die zit. Het is een auto om lekker bij mooi weer rustig over de Nederlandse wegen te toeren. En ik denk dat mijn MG een stuk duurder is… Bedankt Ria. Je laat zo een mooi stukje historie van een Nederlands product zien.
Specificaties zijn hier uiteraard overbodig. De auto is ook zo licht dat dat niet nodig is.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Frank-103

    Hier in het dorp rijdt ook iemand met een Burton, ziet er fraai uit, maar de prestaties zijn door de eend motor niet geweldig. Maar hij ziet er wel leuk uit! Zelf heb ik regelmatig gekeken naar een Mehari, ook op het chassis van een eend. Maar ook die is zo weinig praktisch dat het altijd bij kijken is gebleven.

  2. ria

    Kijk dat is nu het leuke van jouw autopraatjes, het is een plaatje, maar ik had natuurlijk anders nooit geweten dat het maar een simpele eend is.
    Heb je die ik daarna stuurde ook nog gezien?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.