De spanning is weg in Meerssen
De spanning is weg in Meerssen

De spanning is weg in Meerssen

Trafohuisjes bVision.nl

AprilDit mooie oude trafohuisje vond ik in Meersen. Gezien het feit dat het er nog niet zolang staat neem ik aan dat het wel echt is, maar geen dienst doet als trafohuisje. Het ligt niet ver weg van de A2 aan de Bunderstraat. Juist, de weg van Meerssen naar Bunde. Mooi groen en nog geheel zonder graffiti. Dat het een trafo huisje was zien we aan de bovenste kamer, daar zat normaal de hoogspanningstrafo, terwijl aan de onderzijde het laagspanningsgedeelte zat.

Trafohuisjes bVision.nl

Meerssen en ook Bunde zijn forensen steden voor Maastricht. De prijzen van huizen zijn er duidelijk hoger dan in andere Limburgse steden. Het Wassenaar van Limburg was het, totdat het politiek gekonkel daar mensenlevens eiste. Het gekrakeel doet zo’n stad nooit goed, en als visionair wil je daar dan niet meer wonen. Daar is dorpse politiek niet aan besteed. En beide dorpen hebben verder ook niet meer te bieden. Voor alles moet een wat groter dorp verder zijn, Maastricht…

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

18 Comments

  1. @Rob: Op streetview staat ie niet en is deze plek leeg. Ze hebben hem dus teruggeplaatst of verplaatst. De kans dat er een elekrtrische aansluiting in zit lijkt me daarmee nihil.

  2. Het trafohuisje ziet er zeker erg nieuw uit, vergelijkbaar type kom of kwam je in Amsterdam ook tegen.
    De forensen steden is het onroerend goed altijd duurder, daar kiest men ook bewust voor. Hans

  3. Als er geen Enexis-sticker op zit, dan zal ie niet meer in gebruik zijn. Dit type is volgens mij gelijk aan de rechthoekige donkergroene kasten (1,8m hoog 0,6 breed en 0,4 diep) met puntdak die hier in de omgeving staan. Ik vermoed dat dat onderverdelers waren voor nijvoorbeeld alleen straatverlichting. Die andere huisjes die je plaatst zijn voor bewoners en doorgaans zit daar een transformator in.

    In Amsterdam zijn ook wat peperbussen met de juiste en nieuwste Liander-stickers. Die worden dus nog gebruikt. Er zijn ook veel peperbussen zonder iets van elektrciteit en die dienen nog voor de oorspronkelijke functie als reclame/aanplakzuil.

  4. Goede morgen Sjoerd, ik had dit nooit als trafohuisje herkend. Het leek me eerder zo’n reclamezuil voor aanplakbiljetten.
    @LG. Ik ken maar één peperbus en dat is de watertoren van Domburg, die in de duinen daar staat. Maar deze zuilen lijken daar inderdaad ook wel op.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.