Duistere machten
Duistere machten

Duistere machten

bVision Photography

Day Of Month
Uit de diepe wateren van de rivierdelta kruipen deze reuze krabben langzaam aan land. Alles op hun weg verslindend. Niets of niemand is veilig voor hun scherpe en sterke scharen. En pas op als er vrouwtjes in de buurt zijn. Deze krabben vechten totdat of de tegenstander of zijzelf het slachtoffer zijn geworden, om het eerste naar het vrouwtje te kunnen. De overwinnaar wacht een lekkere hap en een goede beurt, toch… Maar goed, deze Cardisoma armatum(Mangrove krab), zoals zijn latijnse naam is komt gewoon voor in de betere dierenzaak en is daar voor een paar euro te krijgen. Ze zijn overigens maar 8 tot 10 cm groot en kunnen groeien tot een cm of 20 als ze wat ouder worden. Ze kunnen zeer gevaarlijk zijn in een bak, alles wat los en vastzit proberen ze kapot te maken, tot de stroomkabels van de verwarming toe. Met hun sterke scharen kunnen ze zelfs de rand van de bak oplichten. Het zijn ware ontsnappingskunstenaars. Deze heb ik met de camera “gevangen” op de dierenafdeling van Daniëls in Herkenbosch…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. Vind het eigenlijk dat ze verboden moeten worden, als ze ontsnappen of de eigenaar gooit ze in de sloot of rivier kunnen ze een hoop schade aanrichten in ons milieu.
  De motivatie van Di Mario verdiend een prijs. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. Ja ik ken ze.. en ik vond het niet nodig om ze te gaan verkopen. Omdat als ze groter zijn de meeste mensen niet kunnen bekoren. Dat wil voor mij nog weleens een afweging zijn om dieren niet te verkopen.

  Love As always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.