De mijnen: Oranje Nassau 1

De mijnen: Oranje Nassau 1

Day Of MonthHet markante kantoorpand op de foto ligt aan de kloosterweg in Heerlen en is het voormalig hoofdkantoor van de “NV Maatschappij tot Exploitatie van Limburgsche Steenkoolmijnen genaamd Oranje Nassau Mijnen”. Het gebouw is ontworpen door de Haagse architect Ir. Dirk Roosenburg(1887). Het is gebouwd in 1931 en is een van de weinig overgebleven panden uit die tijd. In 1995 is het gebouw geheel gerestaureerd waarna de Rijks Geologische dienst erin trok. Het gebouw is schokproef opgeleverd, bij de bouw is rekening gehouden met eventuele verzakkingen door mijnschade. Achter het voormalige hoofdkantoor van de ON staat het schachtgebouw en schachtbok van Oranje Nassaumijn I, waar het Nederlands Mijnmuseum is gevestigd.

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: