Triest

Triest

Day Of MonthIk voel me een beetje triest, zo op de laatste dag van het jaar. Morgen wordt ik alweer 62 en ik heb het idee dat de laatste 10 jaar als vanzelf voorbij gevlogen zijn. Het lijkt wel of ik in die jaren de tijd heb ingehaald. Toch is er veel gebeurd net in die tien jaar. Voornamelijk veroorzaakt door de leden van ons kabinet die er binnen 10 jaar voor gezorgd hebben dat ik nu niet lekker achter de geraniums naar buiten kan gaan kijken, maar nog vier jaar extra mag komen. Niet dat ik met tegenzin ga werken, op de dag van de arbeid, maar thuis blijven en andere zaken doen zou ik langzaam best wel kunnen waarderen. Gewoon nog even eigen baas spelen, en niet van het werk het graf in. Ik maak graag plaats voor de jeugd die nu niet aan de bak komt… Maar morgen gaat het weer beter, dan begin ik aan een nieuw jaar…. nog 4 te gaan.

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

 1. Ja, ik begrijp donders goed dat je aan het aftellen bent.
  En je kent je zegeningen, en je snap ook niet dat er jeugdwerkloosheid moet bestaan.

  Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren!

 2. Annette Barendregt

  Daar moet je niet triest over zijn, maar gelukkig! Er zijn er zat die het niet halen, hoor! Tel je zegeningen. Leuke vrouw, kids, mooie auto en wonen in Limburg, wat wil je nog meer? De rest volgt morgen! 😉

 3. Is dat een foto van een hoogspanningsmast? Bij ons staat er eentje in de buurt waar ik best in zou willen klimmen 😉
  Ken je dit versje van Toon Hermans:
  “Nacht of avond, middag, morgen
  Maak je om de tijd geen zorgen.
  Kraaienpoten, grijze haren,
  Laat je drijven op de jaren.
  En heb lak aan de kalender,
  Als je maar zeggen kan: ik bèn d’r!”
  Alvast gefeliciteerd en een prettige dag morgen.
  Groetjes Kakel

 4. Kan me je teleurstelling heel goed voorstellen, zo in de avond van je werkzame leven en paar jaar er bij krijgt.
  De investering zou ook bij de jeugd moeten beginnen, maar dit kabinet heeft daar blijkbaar geen oren naar. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 5. Frank-103

  Ja Sjoerd, zo’n 20 jaar geleden kon je met 57 de VUT in, dan had je nu al 5 jaar vakantie gevierd! Helaas moet je nu jog een aantal jaren, ik hoop voor je dat ze er niet snel 5 jaar van gaan maken, als cadeautje.

 6. Ik kan er inkomen Sjoerd heb nog meer werk jaren te gaan als want ik ben enkele jaren jonger als jij zou ook graag vroeger stoppen en er wat van profiteren maar ik vrees ervoor
  Moest het me morgen niet lukken om je ern fijne verjaardag te wensen (onze ver weg zoon is even bij ons) dan krijg je nu alvast veel geniet momentjes voor morgen

 7. Tja, het wordt er allemaal niet leuker op, mijn eega heeft het aftellen inmiddels ook bijgesteld. Je zult toch mee moeten, alternatieven zijn over het algemeen niet te betalen. Maar ach, zo lang je nog redelijk gezond bent en plezier hebt in je werk valt het te overzien. Over een jaar kun je weer een jaarje wegstrepen.

 8. Als we zo’n stoeltje in den Haag kregen, een beetje slap lullen en poppenkast maken, dan was het geen probleem tot ons 67ste te uuuh,….. “werken”.
  Toch nog een fijne, “net geen 62 dag”.

 9. Ja, hoe verzinnen ze het, werken tot je 67e. We gaan zometeen met een rollator naar het werk.
  Net als jij voel ik me ook altijd een beetje triest op ‘oudejaarsavond’, steeds dichterbij het eind. Een teken dat we alles uit het leven moeten halen. Geniet morgen in ieder geval wel en alvast gefeliciteerd!

 10. Ja. ze hebben het er niet beter op gemaakt. Terwijl de werkloosheid alleen maar hoger en hoger wordt. Mensen moeten langer werken terwijl er geen werk is voor de jeugd. Terwijl ik toch denk. Met alle respect voor je ervaring natuurlijk, dat de jeugd in sommige vakken veel productiever kunnen zijn dus meer geld verdienen.

  Love As Always
  Di Mario

 11. Wordt het niet steeds moeilijker als je al zo vroeg begint af te tellen? Troost je, ik mag nog 7 jaar van die amateurs in Den Haag. Maar deze week heb ik oefenpensioen, en dat bevalt goed moet ik zeggen. Moet ik veel vaker doen.

 12. Goede morgen Sjoerd, geniet nu morgen maar van je verjaardag, we kunnen misschien wraak nemen door allemaal 100 jaar te worden, maar ja met het huidige beleid zal dat misschien ook geen pretje zijn, of er moet iets fundamenteel veranderen.
  Ik wens je toch een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: