Opel Admiral
Opel Admiral

Opel Admiral

bVision Photography

Day Of MonthDi Mario kwam het bijgaande pracht exemplaar tegen van een Opel Admiral uit 1972. Destijds een van de vlaggenschepen van Opel. Met een 2.8 liter V6 motor en 165 pk mocht deze er wel zijn. Deze grote bakken waren er in drie varianten. De Kapitรคn, De Admiral, en de Diplomat. Alleen op dat moment al niet meer van deze tijd, de benzinecrisis gooide roet in het eten en dit soort schepen werd al snel op de zwarte lijst geplaatst. Toch hadden ook deze auto’s een zekere charme. Onze melkboer destijds bracht met zo’n schip en een aanhanger de melk rond, en vaak zat ik er als passagier in… Hij is eigenlijk wat groot voor mijn virtuele garage, maar na een grote uitbreiding afgelopen najaar maak ik er wel plaats voor. Al is het alleen maar omdat het vandaag nieuwjaarsdag is en mijn vrouw een Bienenstich bakt…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Proficiat met je nieuwjaarsdag! De auto is je van harte gegund.
  Mijn vader reed lang geleden in een Opel record coupรฉ. Een bak die als een tank op de weg lag. Reed heerlijk. Ik ben toch liever mijn oude Starlet. Die prak in in elk parkeergat dat ik tegenkom.
  Bienenstich…is dat iets met bonen? Ik kan Googelen natuurlijk maar ben wat lui vandaag.
  Groetjes Kakel

 2. Het waren niet de meest praktische auto’s in de stad, ook toen al te groot voor de gemiddelde parkeerplaats, maar het waren top auto’s.
  En dit is een echt pracht exemplaar, DiMario heeft er zijn neus voor om ze spotten.

 3. Toch nog even hier geraakt vandaag en zoals ik op Facebook al zei de zon doet haar best vandaag in zuid Limburg want er is eentje jarig ..,, herl veel leuke geniet momentjes

 4. Zo’n grote bak zou ik toch echt niet voor mijn verjaardag willen hebben. Hij past niet eens op mijn parkeerplekje, vrees ik …
  Maar over verjaardag gesproken … van harte gefeliciteerd, Sjoerd, maak er een onvergetelijke dag van!

 5. Goede morgen Sjoerd,

  Eerst je maar feliciteren met je geboortedag en nog vele gezonde en mooie jaren toe gewenst.
  Geniet van deze dag en de Bienenstichetaart.
  Deze auto is een echte auto uit mijn jeugd, als kind heb ik er ook wel in gezeten een auto waar je in verzoop als kind. Hans

 6. Frank-103

  Gefeliciteerd met je verjaardag!

  Dit zijn de Opels die jarenlang Opel een hele goede naam hebben gegeven, zeer betrouwbaar en onverslijtbaar. Ik heb zelf als eerste auto een Opel Record 1900s uit 1974 gehad, in dezelfde modieuze groene kleur als de auto op de foto. Die was ook niet kapot te krijgen.

 7. Sjoerd ik wil je eerst en vooral feliciteren met je verjaardag en je een heel fijne dag toewensen, met allen die je lief zijn om je heen.
  Wat de auto betreft, een slagschip dat wel, maar een mooi slagschip, zelfs de mensen op de reclameborden van de Action kijken er bewonderend naar ๐Ÿ™‚

 8. Allereerst gefeliciteerd met je verjaardag, nog maar vier jaar en je kan met pensioen. Dat komt na aftrek van vakantiedagen neer op ongeveer 940 trommeltjes brood voor tussen de middag. Dus je kan vast gaan turven. Mooie Opel echt nog zo’n redelijk groot sleemodel ๐Ÿ™‚

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: