Restspanning in Beek.

Restspanning in Beek.

Trafohuisjes bVision.nl

MeiHet bijgaande huisje staat in de gemeente Beek. Het staat een beetje moedeloos midden in het veld. Daar waar eerst een grote sporthal stond, staat nu alleen nog maar dit treurige geval. Dacht ik tenminste toen ik deze al wat oudere foto’s wilde plaatsen. Maar je moet je overtuigen denk ik dan maar. De Google foto’s gaven dit ook nog aan, maar op Bing is te zien dat dit huisje aan de Vondelstraat er niet meer is, het mooie parkje is inmiddels helemaal bebouwd. En dit zijn dus historische foto’s. (Mei 2012)

Trafohuisjes bVision.nl

Beek staat vooral bekend om zijn vliegveld, inmiddels omgedoopt tot Maastricht-Aachen airport, maar Beek is al een oud stadje en heeft zeker meer te bieden. Zo zal menig wielrenner de Adsteeg omhoog zijn gegaan richting Schimmert, kunt u er nog steeds de oude distilleerderij zien waar het “Elske” gemaakt werd. En had het als eerste in de regio een winkelcentrum buiten het dorp, de Makado. Half Limburg ging er destijds naartoe om dit concept te bekijken.

Trafohuisjes bVision.nl

Op Google is de oude situatie nog te zien, maar inmiddels is het hele terrein verbouwd en opnieuw ingericht. Het trafohuisje is er niet meer…

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

19 Comments

  1. Je hebt weer een onbekend stukje Limburg, dat nota bene bij mij om de hoek ligt, voor mij ontsloten. Hoe bevalt het trouwens in je 63e levensjaar? Sorry, twee dagen te laat, maar alsnog van harte proficiat met het succesvol en gezond voltooien van de eerdere 62 levensjaren. En een paar jaar eerder stoppen is je van harte gegund! Jammer, erg jammer voor jou dat het er niet van dreigt te komen. Aan de andere kant weet je het maar nooit….

  2. Frank-103

    Een echt fraai stuk van een gebouw vind ik het niet, niet echt een gemis dat het weg is. In Purmerend is ook een makado winkelcentrum, die is niet echt de moeite van een bezoek waard.

  3. Goede morgen Sjoerd, jammer dat zo’n stuk land weer bebouwd wordt, kinderen zouden er een heerlijke speelplek aan kunnen hebben, zo’n verwilderd stuk land, nar als de plekken waar wij vroeger speelden. Maar daar zal de grond wel te duur voor zijn geweest.
    Ik wens je een fijne zondag toe.

  4. ja, wie ging er niet naar de makado, ik ben er zelfs al geweest, vanuit belgie, het is een van de mooiste winkelcentra kortbij de grens.
    En dat huisje ken ik natuurlijk niet, ik let er eerlijk gezegd ook niet op

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: