Raspberry Pi
Raspberry Pi

Raspberry Pi

Day Of MonthDe Raspberry Pi is een kleine microcomputer welke net iets groter is dan een creditcard. Voor 35 euro kun je hem wel ergens uithalen. De Raspberry Pi werd ontwikkeld aan de Universiteit van Cambridge en is eigenlijk bedoeld voor educatieve doeleinden. Nu draait er een Linux distributie op, maar windows 3.11 werkt er ook op en dadelijk windows 10 ook. Zelfs Google chrome is mogelijk. Het is werkelijk een schitterend dingetje, uiteraard niet te vergelijken met een iPad of recente windows PC, maar voor alleen internet en eenvoudige office taken voldoet het prima, ook grafisch kun je met Gimp wel aan de slag.. Een bijkomend voordeel is dat net zoals oude Windows systemen deze te programmeren is om met IO poorten te communiceren. Van klik aan klik uit schakelingen tot de aansturing van een Arduino processor, het is allemaal mogelijk. En vanuit de doos tot een werkend exemplaar heeft me welgeteld twee uurtjes gekost, waarvan zeker anderhalf uur om te zoeken naar kabels en aanverwante zaken. Nodig heb je:
1 Raspberry Pi
2 Toetsenbord
3 Handig, een muis
4 Een monitor met HDMI kabel
5 Draadloos internet kaartje of bedraad internet
6 De bijgeleverde voeding
7 Een micro SD kaartje met het besturingssysteem (8 GB volstaat, ik heb 16 GB)
Als je alles bij elkaar hebt gezocht en gemonteerd hebt zet je hem aan en heb je een half uur later een werkende computer waarmee je het internet op kan. en dat voor 35 euro… (Marlou en Henri hebben het apparaatje al kunnen bewonderen en stonden er versteld van)

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

8 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, tja als derde moet ik zeggen dat dit wonder te ingewikkeld is voor mijn brein. Maar ik vind het knap dat jij hier helemaal in thuis schijnt te zijn.
    Ik wens je een fijne Hemelvaartsdag toe.

  2. Sorry bij regel vijf begon ik het al ingewikkeld te vinden en bij regel elf of zo dacht ik ben ik nu zo dom of hij zo slim. Ik houd het er op dat jij zo slim bent. Zie weer dat ik echt een pc analfabeet ben, als het op nieuwe vinden aankomt. 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.