Orchideeënhoeve Luttelgeest
Orchideeënhoeve Luttelgeest

Orchideeënhoeve Luttelgeest

Day Of MonthWe waren zondag inderdaad even in de Orchideeënhoeve te Luttelgeest. Zo tegen de grens met Friesland toch een aardig eindje rijden vanuit Zuid Limburg. Andere mensen rijden naar Italië in de vakantie, en dat is veel verder… We gingen in eerste instantie uiteraard niet om wat te kopen, maar bij het zien van de Orchis Scilla op de foto gisteren zijn we overstag gegaan, trouwens ook de Orchis Maxillaria, welke heel lekker ruikt, op de foto hieronder hebben we maar meegenomen. We komen tenslotte niet ieder jaar op deze prachtige locatie, de rest van de dag hebben we uiteraard op een houtje moeten kauwen… Maar het was het helemaal waard. Trouwens op een halve tank van de Golf heen en terug (450 km) viel best wel mee. Heerlijk zo’n zuinige auto en ik rij gelukkig graag.
Overigens is de winnaar van gisteren Leidse Glibber, Emile, hij was de enige die ipv dat houtje, een uitsmijter met een goed glas Westmalle Blond heeft geraden. Hij verdient dan ook een voetreis naar Wittem, en wordt daar getrakteerd op een mooi glas Gerardus Bier. Hij mag vertrekken vanwaar hij wil, want ik wil het zijn vrouw niet aandoen om hem van Leiden daarnaar toe te laten lopen. Dan wordt Leiden echt lijden… Overigens was Afanja ook heel dicht in de buurt, hij stond met stip op nummer 1, maar dat glas bier bij de uitsmijter vond ik de kers op de taart. En om eerlijk en reëel te zijn, die voetreis gunt niemand hem om vanuit Drachten naar Wittem te lopen, de troostprijs, het glas Gerardus mag hij ten allen tijden opeisen als hij ooit in Wittem komt.

click to see the picture big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Tja, of er hier in de buurt ergens Gerardus bier wordt geschonken, weet ik niet, maar ik ben ook met een ander witbiertje al snel tevreden. Voor de mooiste orchideeën hoef ik gelukkig maar een kleine 10 km te rijden, met de buien van vandaag zullen ze de komende dagen met tientallen tevoorschijn komen, verwacht ik.

  2. ria

    Deze ziet er beter uit dan die van gisteren vind ik al zal die ook best de moeite waard zijn. Hopelijk krijgen we snel wat meer zon, want dat hoprt toch wel bij vakantie…

  3. Goede morgen Sjoerd, een uitsmijter is natuurlijk nooit weg, maar om te raden wat iemand heeft gegeten. . . ik ben al blij dat ik zelf elke dag weer weet te verzinnen wat ik moet eten.En een eind rijden is in je vakantie ook leuk tenminste als je het voor je plezier doet.
    Fijne dinsdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.