TV op zolder – door Frank
TV op zolder – door Frank

TV op zolder – door Frank

Bij ons op zolder staat nog een wat oudere TV. Geen platte, maar nog een echte met beeldbuis. Ooit toen Ziggo hier ten gunste van glasvezelboer KPN is buiten gezet, is deze TV nooit meer aangesloten. Vreemd is het dat gelijk hiermee het animo om daar boven nog eens op de Crosstrainer of fiets te stappen, ineens ook daalde, het is een beetje saai. Je krijgt van KPN twee gratis “kastjes” bij je abonnement om TV te kijken, de rest moet je bij huren. Dat leek ook overbodig, voor die keer dat je op de hometrainer stapt. Nou krijgen we binnenkort een logé die op zolder slaapt, en leek het me toch wel wat om daarvoor de TV weer nieuw leven in te blazen. En misschien komt er dan ook weer wat meer van sporten. Tweede pinksterdag heb ik gebruikt om de oude Coaxkabel te verwijderen en de ethernetkabel voor de glasvezel TV naar zolder te leggen. Ik had gedacht om de oude kabel te gebruiken om de nieuwe omhoog te trekken naar zolder, maar ik had ineens een stuk kabel in mijn handen, kapot getrokken dus. Gelukkig kon ik beneden in de meterkast het restant naar beneden toe er (met moeite) heel uitkrijgen. Ooit heb ik die kabel daar, herinner ik me, met veel moeite met behulp van een trekveer erdoor gekregen. De trekveer was daarna ook “end of life”. Deze keer heb ik een oude truc gebruikt om de nieuwe kabel er in te krijgen. Gewoon de stofzuiger op een kant op de buis zetten, en een touw omhoog zuigen. Dit moet je natuurlijk wel aan de andere kant ergens aan vastmaken, anders zuig je het hele touw de stofzuiger in. Met behulp van het touw in de buis was het door de buis trekken van de veel dunnere ethernetkabel bijna een fluitje van een cent. Nu nog even een zogenaamd RJ45 stekkertje er aan knijpen en dan duimen dat het ook werkt.

RJ45

13 Comments

  1. Frank-103

    Wij hebben ook glasvezel van kpn, maar de router zit verbonden dmv een wit kastje met het lichtnet. Bij de tv doe je dan ook zo’n kastje in het stopcontact en verbind je de datakabel met de tv ontvanger van kpn. Maar zoals je al gezegd had, die hebben we voor 2 tv’s, en snel verwisselen is er ook niet bij omdat de tv ontvanger zeker 5 minuten moet opstarten als de stroom er af is geweest.

  2. Goede morgen. Goh Frank wat handig als je dit allemaal kunt. Een draadje doortrekken zou me nog wel lukken, dat heb ik ook gedaan toen mijn zoon nog op zolder ‘woonde’. Maar verder, nee dus zo handig ben ik ook weer niet.
    Een fijne dag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.