One(1) De kerk in Schimmert
One(1) De kerk in Schimmert

One(1) De kerk in Schimmert

Day Of MonthIn deze serie ga ik op een quasi simpele manier proberen om met maar ene foto het karakter van een gebouw vast te leggen. Het is natuurlijk makkelijker om dit met een aantal foto’s te doen, zoals bij bij eerdere blogs over hoe mooi ik Limburg vind, maar soms heb je gebouwen die daar buiten vallen, waar maar een kenmerk er specifiek uitspringt. De kerk in Schimmert is een mooi object om te fotograferen, maar alleen op afstand zie je de schoonheid ervan en ervaar je de grandeur van deze kerk. Ik zou mijn super groothoeklens erbij moeten halen om hem in zijn geheel erop te krijgen, maar dan vertekent het beeld. Deze uitsnede van een van de torens zegt volgens mij genoeg over het karakter van deze kerk. Je moet wel even op de foto klikken anders vervormt het beeld een beetje.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. De Sint-Remigiuskerk in Schimmert, wat me opvalt is de dakconstructie (wiki)
    van de toren, meestal sluit het dak van de toren aan op de vier hoeken van de toren.
    Dan ook nog te denken dat elke steen met de hand is gekapt. Hans

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.