Lèste Graas

Lèste Graas

Day Of MonthVoor supporters, sponsoren en sympathisanten van MVV Maastricht en voor iedereen die een uniek stukje historie in bezit wil krijgen: het ‘Lèste Graas’ uit Stadion de Geusselt is te koop. MVV speelde 113 jaar al haar thuiswedstrijden op natuurgras. Vele MVV-ers, zoals Willy Brokamp, Jo Bonfrère, Johan Dijkstra, Jo Toennaer, Bert van Marwijk, Cees Schapendonk en Erik Meijer hebben hier furore op gemaakt. Met ingang van het nieuwe seizoen gaat MVV Maastricht haar thuiswedstrijden echter op kunstgras spelen. Door de verkoop van het gras, wat mensen vervolgens thuis kunnen onderhouden, wordt een uniek stuk historie behouden. Een tastbaar aandenken aan 113 jaar (prof)voetbal in Maastricht op natuurgras. De opbrengst van het Lèste Graas gaat naar de MVV-jeugd, Maastricht United en Playing for Success. (artikel overgenomen van de MVV site foto is genomen bij Intratuin Maastricht). Het gras is voor 5 euro per pot te koop.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. Frank-103

  Sinds ik op kunstgras voetbal doet mijn rechter knie vervelend, ik vrees dat de meniscus beschadigd is. Volgens mij kunnen ze beter niet overstappen op kunstgras, maar net als bij AZ (retteketet) een mooie natuurlijke grasmat laten neerleggen.

 2. Als men grass verkoopt, krijg ik er een ander idee bij.
  Gelukkig is dit historisch gras, hopelijk hoef je niet je tuin opnieuw ingerichte. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. En als echte fanatieke supporter heb jij natuurlijk meteen maar liefst 6 potjes aangeschaft natuurlijk … 😉
  Maar zonder gekheid, het is een leuk gebaar van de club om het gras op deze manier te verkopen. Maar ik het vind het toch wel doodzonde dat er alweer een club overgaat op kunstgras.

 4. Goede morgen Sjoerd, zouden ze er ook een heel klein maaimachientje bij leveren om het gras kort te houden? Maar zonder flauwekul, een leuk idee om zo wat geld binnen te krijgen.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: