Stilleven

Stilleven

Day Of MonthIk weet niet wat ze zich allemaal bij elkaar verzinnen, maar vandaag treed een nationaal hitteplan in werking. Een soort code rood voor degene die slecht tegen de warmte kunnen, zoals oude van dagen. Veel water drinken, je rustig houden en meer van dat soort onzin. En denk eraan, niet te veel indrinken… Tenminste, dat is waarschijnlijk hier gebeurd in het weekend. Net over de grens in een klein winkelcentrum bij Tuddern(DE).

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Frank-103

  Ik kan die code rood ook niet helemaal plaatsen, op kantoor is het de hele dag zo’n 21 graden. Op weg naar huis wil het iets warmer zijn, maar hier aan de kust is het zeker niet te warm.

 2. Zou het echt zo zijn dat de meeste mensen niet meer zelfstandig kunnen nadenken? ‘Hé, ik heb het erg warm. Misschien moet ik nu wat water drinken!’ We leven natuurlijk ook in een tijd dat mensen op hun telefoon kijken om te zien of het regent. In ‘onze tijd’ keken wij dan gewoon uit het raam. Zie je water omlaag komen en mensen snel lopen met een uitgeklapte paraplu? Dan regent het. Zie je geen spatjes op de stoeptegels en niemand met een paraplu? Dan regent het niet. ‘Vroeger’ was het leven toch wat eenvoudiger, denk ik wel eens. Maar is dat wel zo?

 3. Fijn dat er op voorhand al paniek wordt geschopt. Hoeven we dat tenminste niet zelf meer te doen. Alsof het trouwens tegenwoordig ineens warmer is dan bijvoorbeeld in 1947, toen er nog geen sprake was van hitteplannen.

 4. Behorende tot de risicogroepen doe ik het de komende dagen lekker rustig aan. Daar heb ik geen hitteplan voor nodig. Dat hitteplan is waarschijnlijk bedacht door iemand die een bonus krijgt voor elke dag dat de temperatuur boven de 35 graden komt.
  En wat die foto betreft: het is toch zoooo moeilijk om je eigen troep op te ruimen … 🙁

 5. Ik behoor tot de gewaarschuwde personen, het zal een kwestie van overleven worden….
  En dit zijn de sporen van een wel stevige indrink gebeuren, een Jägermeister als hij ijs en ijskoud is.

 6. Het hitteplan….. alsof we dat zelf niet kunnen bedenken. En onze oude van dagen zijn toch niet gek. En de mensen die het allemaal niet meer weten, daar wordt door al die hardwerkende mensen in de zorg echt wel op gelet.

 7. Goede morgen Sjoerd, ik moet vandaag wel naar het asiel, waar het meestal aardig warm is, maar ja ik mag weer weg, de dieren zullen meer last hebben. Ik drink water, heb in huis nu alle schermen al naar beneden gedaan, zodat het binnen aardig koel blijft.
  Fijne dinsdag gewenst.

 8. Ik heb geen probleem met de hitte, gewoon alles een tandje lager en inderdaad veel water drinken en een biertje natuurlijk. Alhoewel met die hitte vind ik een campari orange ook wel heel erg lekker op mijn balkon.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: