Toller – door Frank
Toller – door Frank

Toller – door Frank

Dit knuffeltje hieronder, Luca, komt af en toe een paar uurtjes bij ons op bezoek. Zij moet nog wennen aan onze katten, of beter gezegd anders om, mijn katten moeten wennen aan haar. Maar het gaat steeds beter. Ik ben nu daarom, een keer per week een soort oppas opa geworden voor dit hondje. De bedoeling is dat ze eventueel ook wat langer bij ons kan blijven mocht het nodig zijn. Nou ben ik katten gewend, die zijn meteen zindelijk als je ze krijgt, je hoef ze alleen maar even de bak te wijzen en alles is geregeld. Honden zijn wat trager van begrip, ze snappen het verschil met binnen en buiten nog niet als ze jong zijn. Je hebt er bijna een dagtaak aan. Naar buiten, uitlaten, even later weer uitlaten, soms volgt er een plasje, maar vaak moet je het even later in de kamer opdweilen. Overal zit ze in, op en aan, en overal moet ze op kauwen, de onderkant van een aantal struiken in mijn tuin missen al de schors. Gelukkig snapt ze al waar de runderhuid kluif voor bedoeld is. Maar je moet haar toch steeds goed in de gaten houden, en ze is watervlug. Na zo’n bezoek ga ik dan ook vroeg naar bed 😉 Ze zeggen wel eens dat een hond een baas heeft en een kat personeel ………. Maar ze is zo leuk.

luca

Het ras van Luca: Nova Scotia Duck tolling Retriever, kortweg een Toller.

 

15 Comments

 1. Ook een retriever, net als de onze! Ik herken me onmiddellijk in je ervaar. Ze zijn slopend voor je energievoorraad en slokken elke minuut van je vrije tijd op maar verder…zijn ze om op te vreten 😉
  Lieve groet en een poot voor Luca (wat een prachtbeestje)
  Kakel

 2. ria

  Ja wat een leuk beestje, van het ras heb ik nog nooit gehoord. Ach binnenkprt weetmze precies wat wel en niet mag, a
  S je tenminste consequent bent en beloont en prijst op jet moment dat ze het goed doet.

 3. We hebben beide soorten in huis, jij bent er voor de katten, maar de hond is er voor jou.
  En als je eenmaal gewend bent aan het “straatje om”, …. alhoewel met slecht weer 😉
  En een puppy cursus kan wonderen verrichten…..

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.