Aan het strand in Borkum

Aan het strand in Borkum

Trafohuisjes bVision.nl

JuliWieneke stuurde me de onderstaande foto’s met haar verhaal:
Hoi Sjoerd,
Dit ‘trafo’-huisje staat aan de 6 km. lange boulevard van Borkum Stadt. Wij waren vorige week dinsdag een dagje op dit Duitse waddeneiland en ik heb er een logje over gemaakt: De locatie – als je wilt kijken op Google Maps – is ongeveer ter hoogte van de muziekkoepel. Er was een display waarop je de temperatuur en zo kon aflezen. Wij konden geen elektriciteits-teken ontdekken op het gebouwtje, dus wij gingen hevig twijfelen, maar toch heb ik drie foto’s genomen voor jouw verzameling. Als het toch niks is, dan gooi je ze gewoon weg.

Trafohuisjes bVision.nl

Van iemand die zo haar best doet gooi je de foto’s niet zomaar weg. Waarschijlijk zijn in dit huisje verschillende utilities ondergebracht, maar zeker geen hoogspanning. Waarschijnlijk voorzieningen voor o.a. de muziekkapel. Maar zeker weet ik dat uiteraard ook niet. Toch vind ik het wel aardig gevonden.

Trafohuisjes bVision.nl

Borkum ligt ten noorden van de Eemsmonding en ligt dichter bij de Nederlandse kust dan het Duitse vasteland. De stad Borkum heeft ongeveer 5200 inwoners en is de meest westelijke stad in Nedersaksen. In 1863 bestond Borkum nog uit twee afzonderlijke eilanden, Westland en Ostland, die door een kreek van elkaar gescheiden waren. De Tüskendörsee (tussendoor), een meer van 650 meter lang, toont de oude scheidslijn. De beide eilanddelen duiden duidelijk op een hoefijzervormig uiterlijk van de concentrisch verlopende duinketen, die richting het Randzelgat open is. Het kweldergebied binnen de duinketen bestaat grotendeels uit groene weide en zoutmoerassen. (wikipedia)

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

15 Comments

 1. Toch gaaf dat ze dat gedaan heeft, ik maakte de opmerking al bij Di Mario, ik weet nu waar ons travo huisje zich bevind van deze buurt, ligt echt ontzettend verscholen in het park, ben er nog niet zolang geleden achter gekomen, ik zal eens kijken of ik erdoorheen kan komen, maar als dat lukt, sta ik er wel weer met mijn neus bovenop, hahaha

  Zo ja, dan laat ik het ook zien natuurlijk of mail ze naar jou 😀 Ik wacht nu ook wel op ene droge dag in elk geval, dat snap je wel denk ik 😉

  X

 2. Frank-103

  Toch een spannend huisje, ik stel me zo voor dat deze heel nuttig gebruikt wordt om de plaatselijke mobiele bierwagen van stroom te voorzien.

 3. De inzet moet je belonen, de vraag is wat er wel in verborgen is.
  Het eiland Borkum doet me altijd denken aan het eerste schip van de Zeezender Veronica, de Borkumriff wat daar is gekocht. Hans

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: