Spannung rundum Kiel (1) Arnis
Spannung rundum Kiel (1) Arnis

Spannung rundum Kiel (1) Arnis

Trafohuisjes bVision.nl

Augustus
Alles begint meestal met een mail, in dit geval van Jeanne
Hoi Sjoerd
Je krijgt van mij weer eens aanvoer voor je blog. Zelfs op vakantie blijf ik die huisjes zien. Zie mijn weblog voor meer informatie. Ik hoop dat het voldoende informatie is zo. Het huisje in Arnis ligt aan de rand van een parkeerplaats aan de Neuer Damm.
Groeten
Jeanne

Trafohuisjes bVision.nl

En dat is dan het eerste van drie huisjes die weliswaar op elkaar lijken, maar een totaal ander tekening hebben. Het gaat me niet om de feiten of historie, maar om de plaats waar ze staan en uiteraard de diversiteit van de huisjes. Hoe meer verschillen in uiterlijk of tekening, hoe leuker ik het vind.

Trafohuisjes bVision.nl

Arnis ligt aan de noordelijke oever van de Schlei. Het is de kleinste stad van Duitsland. Arnis bestaat in wezen slechts uit een lange straat met kleine huisjes uit de achttiende en negentiende eeuw. Het stadje heeft een merkwaardige ontstaansgeschiedenis. In 1667 wilde de landheer de bewoners van Kappeln tot lijfeigenen maken. Honderden van hen vluchtten uit de stad naar het naburige eiland Arnis en stichtten daar een nieuwe stad. De bewoners leefden van de visvangst en koopvaardij. Hun schepen kwamen zelfs in de Middellandse Zee en de stad werd welvarend.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

15 Comments

 1. Ik,moest op vakantie ook aan jou denken daar in Turkije op weg naar de luchthaven in de bus zag ik plots een supermooi origineel huisje waar ik spijtig genoeg geen foto van kon nemen

 2. Ik vind het een plaatje van een huisje! Ik heb ook nog een foto van een trafohuisje. Midden in de polder. Alles rechttoe, rechtaan. Een saaier huisje heb je nog nooit gezien! Ik ben nieuwsgierig naar de volgende twee huisjes.
  Lieve groet

 3. Annette Barendregt

  Die mogen ze wel bij mij in de straat neerzetten. Ik vind het echt schitterend. Je snapt wel waarom. Wel jammer dat er alleen maar van die ielige zeilbootjes op staan. Ik zou een Triple E containerschip van Maersk toch wel een stuk mooier vinden. Zou die erop passen? 😉

 4. Pingback: Trafo’s in Schleswig Holstein | Sjannesblog

 5. Goede morgen Sjoerd, daar heb je een mooi beschilderd huisje gekregen zeg, en uit de tekst lees ik dat er nog van die mooie schilderingen op andere huisjes zijn gezet.
  Zo zie je maar weer, zelfs de simpelste recht blokjes kunnen tot iets moois in het straatbeeld worden gemaakt door een kunstenaar.
  Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.