Renault 4CV
Renault 4CV

Renault 4CV

bVision Photography

Day of MonthVolgend jaar viert dit autootje zijn, of is het haar 70ste verjaardag. 1946 was het geboortejaar van dit superleuke Renaultje 4CV. Een erg aaibare auto en op de foto gezet door Micheline beter bekent als Merel. Het werd in het diepste geheim tijdens de oorlogsjaren ontwikkeld door twee ingenieurs bij Renault, Fernand Picard en Edmond Serre. Gezien de situatie op dat moment moest het klein worden en vooral zuinig en goedkoop zijn.

bVision Photography

Nadat de bezetter verdwenen was werden de fabrieken van Régie Nationale des Usines Renault bezit van de Franse regering en werd Pierre Lefaucheux aangesteld als Directeur. Het project kreeg een boost met het autootje op de foto’s als resultaat. de stylist Berthaud tekende de carrosserie met de vier deuren.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

 1. Dankzij jou, leer ik weer meer over auto’s, iets wat ik niet had gedacht, gezien ik meestal gewoon instap, denk, oh wauw, mooi! En dan, hoe zit het als bijrijdster, hoe rijdt het, en ja old timer of nieuw… maakt mij niet uit, als het maar rijdt 😉

  Deze is mooi!
  X

 2. Wat een leuk ‘otootje’ (vreselijk als mensen dat zeggen in plaats van auto) 😉
  Volgens mij heb ik deze nog niet zo heel vaak gezien. Mijn kennis van Renault begint bij de Renault 4 geloof ik. Zou het de leeftijd zijn? 😉

 3. Goede morgen Sjoerd, mijn oom had vroeger zo’n autootje, in het groen, wij noemden het zijn kikker, want daar leek het een beetje op. Later heeft hij ook nog in de Dauphine en de Ondine van Renault rondgereden, maar dat kikkertje vond ik het leukste autootje dat hij had gehad.
  Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.