Geslaagd
Geslaagd

Geslaagd

Day Of MonthVolgens de ANWB: Gezakt!
Schokkende uitkomst: 78% van de Nederlandse autorijders zou waarschijnlijk zakken als ze een theorie-examen zonder voorbereiding moeten maken. Zij kennen de verkeersregels simpelweg te slecht. Wel deden mannen (28% geslaagd) het opmerkelijk beter dan vrouwen (16% geslaagd). Ook veelrijders en autoforensen scoren hoger dan gemiddeld. En hoe langer het rijbewijs, hoe beter de kennis? Dat niet. Het is precies andersom. Hoe eerder het rijbewijs behaald, hoe slechter de score. Van de deelnemers die hun roze briefje haalden vóór 1960, slaagde slechts 16%. Niet zo vreemd eigenlijk. Want wie had in de jaren ’50 gehoord van spitsstroken, brommobielen of matrixborden?

Dat vond ik een uitdaging en heb het ook gedaan, zonder voorbereiding en zonder google te gebruiken gewoon om te kijken hoe het ervoor staat na 44 jaar het rijbewijs te hebben.. Mijn liefde voor de automobiel en het rijden ermee tegenover de van A naar B(eter)rijder…. De uitslag ziet u hieronder. Wilt u ook een keertje testen, hier is de link.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Nah ja, ik kan die test dus niet doen want ik heb geen rijbewijs, maar ze willen van alles weten, hahahaha nu is er gelukkig? op Fb ook pas geleden zo’n test geweest met echte verkeersregels en ik scoorde in de 90% goed, hahahahaha

  Ook als je fietst moet je ze kennen… lijkt mij.

  Way to go voor jou!
  X

 2. Jouw resultaten*

  Van harte gefeliciteerd, je bent geslaagd
  voor het Nationaal Kampioen Verkeersexamen!

  Van de totaal 25 te behalen punten heb je er 23 behaald.
  Een score van 25, 24, 23 of 22 punten houdt in dat je geslaagd bent.
  Een score van 21 of minder betekent dat je bent gezakt.

 3. Jouw resultaten*

  Van harte gefeliciteerd, je bent geslaagd
  voor het Nationaal Kampioen Verkeersexamen!

  Van de totaal 25 te behalen punten heb je er 24 behaald.
  Een score van 25, 24, 23 of 22 punten houdt in dat je geslaagd bent.
  Een score van 21 of minder betekent dat je bent gezakt.

  Sommige waren wel echte instinkers…

  Love as always
  Di Mario

 4. fialas

  Goed zo Sjoerd! Veilig verkeer Nederland geeft ook opfrislessen voor ouderen. De rijtest heb ik met goed gevolg gedaan, maar ik viel door de mand door al die nieuwe borden.In de praktijk zie ik ze trouwens nooit staan.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.