Mijn achtertuin

Mijn achtertuin

Day Of MonthAls ik in 1941 vanuit mijn achteruin had kunnen kijken was dit mijn uitzicht geweest. Op de foto het rangeerterrein van de staatsmijn Emma, dat lag achter de foto in het blogje van de afgelopen week. Het is op de foto niet te zien, maar in mijn tuin stond het achterste stukje van de lokwerkplaats. Historische grond dus. Verder op de foto de in aanbouw zijnde schacht van de staatsmijn Emma. Die geruime tijd in Hoensbroek het beeld bepaalde. Van heinde en verre kon men de schacht zien staan. Vooral ook omdat dit ook het hoogst punt in Hoensbroek is. Nu is de brug weg en is het verschil weer aangevuld met grond. Het rangeerterrein is groen geworden, maar als ik ga graven vind ik nog steeds mijnsteen, wat destijds de ondergrond was voor de sporen.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Historische grond dat mag je wel zeggen, deze omgeving is geschiedenis geschreven.
  De mijnen hebben Nederland wel verder geholpen in de welvaart.
  toch wel een bouwwerk de schacht van de Emma. Hans

  ot, Je blog was vanavond niet bereikbaar.

 2. Lijkt me zo raar het verschil tussen je uitzicht achter je huis nu en dat van vroeger. Ik moet al zo wennen dat er achter ons oude huis nu een hele woonwijk stat, maar dat staat in geen verhouding tot verdwenen mijnschachten etc.

 3. Mooi dat je dat weet en er nog afbeeldingen van hebt kunnen vinden. Waar ik woon was het vroeger gewoon landbouwgebied, de ene keer aardappelen, dan weer weide met koeien, dus wel afwisselend denk ik 🙂
  Fijne dinsdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: