Normen

Normen

Day Of MonthIk zou het niet over Sinterklaas en zijn Pieten hebben. Ik heb niets met die man, maar gun iedereen dit feest. Wat me wel stoort is dat er lukraak wat geroepen wordt en dat fabrikanten daardoor overstag gaan. Kapot gaan omwille van zotte uitspraken. Een van die fabrikanten is Buijs, alom bekend, of alleen maar bekend vanwege zijn uitstekende negerzoenen. En wat zie ik dan in de winkel liggen, nieuwe verpakkingen… Het woordje neger is er gewoon vanaf gehaald, en ze heten nu alleen nog maar zoenen… Nou, en dan komt de opstandige ik naar boven, dan hoef ik ze niet meer. In Duitsland worden ze nu verkocht als chocozoenen, een betere naam volgens mij dan gewoon maar het woordje neger er vanaf te halen. Maar wie ben ik, u mag ze voor mij rustig opeten. Ik ben vandaag gewoon in een recalcitrante bui…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Frank-103

  We laten het zelf gebeuren, de Belgen hebben gewoon de discussie over zwarte Piet afgekapt, Piet blijft daar zwart. De geitenwollensokken politici in Nederland willen het te graag iedereen naar de zin maken ten koste van de zwijgende meerderheid. Er zal dus nog heel lang blanke vla in de winkels te koop zijn!

 2. Piet kan voor mij niet zwart genoeg zijn. We leven in een democratisch land. Waarom moeten we onze oren dan laten hangen naar een meerderheid? Straks mogen we ook geen jodenkoeken meer eten, of Arnhemse meisjes…
  Als kind vond ik negerzoenen heerlijk, nu staan ze me tegen.
  Lieve groet en fijn weekend

 3. Ja, zo gaat dat.
  Ik vroeg een tijdje geleden in de buurtsuup of ze nog negerzoenen verkochten.
  Kreeg ik al antwoord dat het zoenen zijn, zei ik nou jodenkoeken liggen er ook gewoon. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 4. Als het op deze manier doorgaat, dan vrees ik dat we de komende jaren nog heel wat van onze culturele riten en gebruiken moeten inleveren. Met de groeten van Quincy Gario en trawanten, zullen we maar zeggen.
  Pas als onze kleinkinderen me ervan weten te overtuigen dat het toch echt een hele andere Piet moet zijn, wil ik er wel eens over gaan nadenken om evt. afscheid te nemen van Zwarte Piet.

 5. Het toppunt van democratie, een handvol mensen, meer zijn het er niet, bepaalt wat de meerderheid moet vinden.
  Ik denk dat het voor mij altijd de sint en zijn ZWARTE piet zal zijn.
  En de negerzoen, ik vind het niet leuk als een neger mij wil zoenen, een negerin mag het wal… is dit nu ook niet correct ? 😉

 6. Dat is toch gewoon zooi? Die zijn helemaal niet lekker, ongeacht welke naam ze erop zetten. Zelfde met de koetjesreep, dat is flut’chocola’, het enige wat eraan is is de nostalgie. Wees blij dat je daar vanaf bent.

 7. Ik blief die mierzoete dingen niet, maar anders ging ik ze absoluut boycotten 🙂
  We zijn hard bezig om door dit soort idiote dingen de zo veelgeroemde Nederlandse tolerantie de nek om te draaien. Het werkt namelijk alleen maar averechts door de irritatie en heel veel mensen verharden er door.

 8. Goede morgen Sjoerd, ik word daar ook recalcitrant van, ik ga verdorie al opletten in winkels of op het Sintsnoep de afbeeldingen van Zwartepieten zijn weggehaald of niet. Het moet toch niet zotter worden. Juist dit soort malligheid wakkert discriminatie aan. En dat door enkele figuren die hun zin willen hebben.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: