Voer voor liefhebbers

Voer voor liefhebbers

Day Of MonthAls je zoals wij gisteren naar een IT beurs over security gingen dan hoor je binnen enkele minuten alleen nog maar vaktaal en gaat het over Malware Delivery, Remote Exploit, Hide Transmission, Phishing. Wordt er gesproken over Rootkits, Bootkits, backdoors, Anti-AV. Het geeft niet als u nu al de weg kwijt bent en door de bomen het bos niet meer ziet. Geen probleem hoor, ik stop al met het gebruik van gewone uitdrukkingen in Cybersecurity. Zelfs mijn spellingchecker heeft inmiddels de geest gegeven. Maar het geeft wel een indruk dat de pressie van de aanvallen heviger en gevaarlijker worden. En dan praat ik nog niet over een DDos aanval zoals laatst een van mijn collega’s bij Chemelot overkwam. Of zoals ook bij mijn voormalige collega’s bij Ziggo het geval was. Het niet beschikbaar zijn kan naast materiële schade ook imago schade opleveren. En zoals ik gisteren ook al aangaf, er is een complete industrie opgebouwd om hier tegen te kunnen vechten.
Wat ook opvalt op zo’n beurs is dat niet meer de gadgets aantrekkelijk zijn om een stand eens met een bezoek te vereren, maar de vele loterijen en winspelletjes. Van iPhone tot Drones en alles daartussen in kon je winnen als je maar op de juiste tijd aanwezig was.
Zoals Haba al aangaf heb je in de trein een overlevingspakket nodig. Ik had dus ook het nodige meegenomen, Crackers, droge worst, wat te drinken, en in dit geval heb ik vlak voor we het station in Sittard bereikten, snel alles naar binnen gewerkt. Ik heb het overleeft, zij het met enkele minuten vertraging, het is ze vergeven. Op de foto een van de stands waar een loterij plaatsvond…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Frank-103

  Als gemiddelde gebruiker weet ik ook niet overdreven veel van beveiliging, mijn collega’s van ict hebben wel een dagtaak aan de beveiliging van ons computersysteem, ipads en mobieltjes.

 2. Ja, dat krijg je met vakidioten onder elkaar, vakjargon is dan de voertaal.
  Bedrijven hebben trouwens liever materiele schade dan imago schade.
  De stand met de loterij was het drukst bezocht? Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Wat ik mij nu zomaar ineens afvraag, wat gebruikt de expert nu eigenlijk als anti virus systeem voor thuis? Zelf heb ik Norton omdat ik die erg prettig vind en ja met licence etc, maar toch? wie weet zijn er betere?

  Ik blijf mij ook vooral afvragen waarom hackers dat nu zo leuk vinden om te doen, wat the fun is, maar goed…

  X

  1. Op het moment gebruik ik Kaspersky op mijn Windows pc, voor zover ik expert ben. Ik kijk ieder jaar opnieuw naar welke als beste uit tests komen. Norton zit daar meestal wel bij. Overigens houdt Kaspersky bij ons op het werk, ons al zeker 10 jaar vrij van virussen en andere malware.

 4. Ook namens mij bedankt. Je zult in de toekomst vast wel eens in staat zijn om het één en ander naar een gewone gebruiker te vertalen. Daar wacht ik dan maar op want ik heb wel een voorstellingsvermogen van wat phishing betekent, maar of ik het echt snap is nog maar de vraag.

 5. Dag Sjoerd,

  ja… voor mij is het inderdaad allemaal abacadabra…
  Heb me in het begin wel eens afgevraagd waarom de computertaal niet in het Nederlands kon.
  Maar ik snap nu wel, dat het wereldwijd beter is in het Engels.
  Dus blijft het abacadabra, maar het kan me niks schelen.
  Ik ben dol op de computer!

  Dag!
  Prettig weekeinde,
  Marlou

  .

 6. Soms vraag je weleens af, moet je het gebruiken/verkopen omdat het product zo goed is of omdat je er meer geld mee kan verdienen/mooiste prijzen mee kan winnen. Is maar goed dat je niet in de trein zat van roosendaal naar nijmegen, die had een paar uur stil gestaan. Dat is pas vervelend.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Goede morgen Sjoerd, die termen ken ik niet allemaal, maar ik denk dat de meeste mensen wel weten wat Phishing is, evenals Malware. Maar ja ik hoef niet alles te weten, ik hoop dat mijn anti spyware en virusscanner het meeste wel aangeeft en opruimt. Maar nu loterijen op een beurs, gut het is duidelijk dat ik al heel lang niet meer op een beurs ben geweest, tenminste niet op zo’n grote beurs.
  Je hebt er vast weer het nieuwste van het nieuwste gezien op dat vakgebied.

  Ik wens je een heel fijne vrijdag toe.

 8. Zo’n beurs is natuurlijk goed voor degene die goed in de materie thuis zijn.
  Want je moet natuurlijk wel op de hoogte blijven om te proberen de aanvallen te kennen en mogelijk voor te blijven.

  Op naar een mooi weekend…!

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: