Kastieel Gebrook – Kasteel Hoensbroek
Kastieel Gebrook – Kasteel Hoensbroek

Kastieel Gebrook – Kasteel Hoensbroek

bVision Photography

Day Of MonthAf en toe moet je natuurlijk even reclame maken voor het allermooiste kasteel van Nederland, niet toch…
Het kasteel complex behoord met zijn grote herenhuis en bijbehorende boerderijen tot de grootste kastelen in de Maas Rijn regio. De oorspronkelijke bewoners van het geslacht Hoen, behoorden al in de dertiende eeuw tot de voornaamste families in de streek.

bVision Photography

Na 1350 traden zij in dienst van de hertogen van Brabant. En startten kort nadien met de bouw van dit machtige kasteel in het dorpje Broeck. In de loop van de eeuwen werd dit uitgebreid tot het huidige complex. Rond 1800 werd het kasteel verlaten door de Familie Hoen en raakte het in verval.

bVision Photography

De redding van het kasteel waren de mijnen, er was welvaart en er kwam geld ter bechikking. De stichting Ave Rex Christe kocht het complex en met behulp van diverse giften en donateurs werdt het complex geheel gerestaureerd.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Als kastelenliefhebber zou ik hier ook eens een kijkje moeten gaan nemen. Wie weet komt het er nog eens van. Zelf was ik gisteren in Baarn, bij kasteel Groeneveld. Is een klein beetje te zien op mijn laatste blog.

  2. Frank-103

    Erg leuk zo ’n kasteel, deze is bijna even fraai als bijvoorbeeld het Muiderslot of Ammerzooien. Of toch mooier? Ik vind een kasteel leuker om te zien dan de villa die Gerda nu laat zien, maar dat komt vast omdat ik geen verstand van architectuur heb!

  3. Een heel terecht reclame!
    Jaren geleden hebben wij er een bezoek aan gebracht. Ik ben blij dat het gerestaureerd is, het zou een verlies geweest zijn om dit prachtige bouwwerk te laten vervallen.
    Je mag er echt trots op zijn.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.