Adr. Heinen Den Bosch
Adr. Heinen Den Bosch

Adr. Heinen Den Bosch

bVision Photography

Day Of MonthGisteren zijn we met een gekke slag in de auto gestapt en naar Den Bosch gereden. Het was mooi weer, wel wat koud, maar best te doen. Ook daar was niets mis met het weer en we hebben een lekkere wandeling door de stad gemaakt. Niet dat er veel te doen was, integendeel, gewoon gezellig druk. Waar ik iedere keer langs ben gelopen is een aan de voorzijde kleine boekhandel, dacht ik, maar wat een gebouw van binnen. Gewoon geweldig wat ze bij Adr. Heinen aan de Kerkstraat voor elkaar hebben gekregen. Paul van Loon signeerde er gisteren zijn nieuwe kinderboek “Op zoek naar Jeroen Bosch in zijn schilderijen”. Waarin hij zelf de hoofdrol speelt. Het was er druk. Het hele pand bestaat uit allemaal kleine verdiepingen waar je in alle rust een boek kunt opzoeken. Ik heb echt moeite moeten doen om deze foto’s te maken. Uiteraard steunen we deze uitzonderlijke boekhandel en zijn we niet met lege handen vertrokken…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

 1. Toch hebben heel veel boekwinkels hetzelfde assortiment, de bestsellers. Als je wat meer unieke titels zoekt ben je al snel op Bol aangewezen. Deze boekhandel ziet er wel uit alsof er flink meer keuze is dan het gebruikelijke assortiment!

 2. De boekhandels die blijven bestaan zijn hele mooie, uitzonderlijke en grote boekhandels. Daaraan ontlenen zij waarschijnlijk hun bestaansrecht. Paul van Loon is een leuke kinderboeken schrijver. Kleindochter Nina uit Roemenië kan nu zijn boek over mijnheer Onzin zelf lezen èn begrijpen. Ze is nu bijna tien. Toen ze zes was las ik het haar wel voor, maar toen kon ze het nog niet begrijpen door de taalbarrière omdat ze voornamelijk in de Roemeense taal opgroeit.

 3. Goede morgen Sjoerd, ik ben dol op boekwinkels, en mocht ik ooit zoete lieve Gerretje volgen, dan zal ik daar zeker gaan kijken. Voorlopig geniet ik van ‘De Drukkerij’ in Middelburg, een prachtige boekwinkel, met in het midden een eetcafé waar op zaterdag vaak life muziek is.
  Ik wens je een fijne maandag toe.

 4. ria

  In Zierikzee ook een prachtige grote boekwinkel al ben ik ook meer van de kalenders en enveloppen en verder papierspul, maar dat haal il wel altijd daar.
  Dit is een prachtige winkel!

 5. Môgge Sjoerd,

  Wat een fantastische boekwinkel!
  Ik zou er uren kunnen zwerven en zoeken en bladeren.
  Als ik eens in Den Bosch kom ga ik ‘m opzoeken… Kerkstraat dus!

  Dag!
  Groet van Marlou

  .

 6. Ja, dat is een leuke boekhandel, een poosje geleden ben ik er ook geweest.
  Goede start van de nieuwe week.
  Het wordt wel autoruiten krabben, als ik zo naar buiten kijk en de strooiwagen rijdt ook al rond.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.