Mijmeren…
Mijmeren…

Mijmeren…

Day Of MonthAls de dagen korter worden neemt mijn behoefte aan slaap iets toe. Na de warme maaltijd krijg ik het moeilijk. Of ik nu zit of lig maakt niets uit, de ogen vallen als vanzelf dicht. Een powernapje zullen we maar zeggen. Alleen het weer fit worden duurt steeds langer. Normaliter heb ik de ogen open en ben klaar wakker. Maar nu komt het wel eens voor dat ik lig te mijmeren, over het werk, het ouder worden, het opa worden en ga zo maar door. Je zou er een bult van krijgen, maar zo erg is het niet. Het zal ook wel een beetje aan het jaargetijde liggen. Daarom hou ik zo van de winter. Dan heb je het ergste achter de rug en wordt iedere dag weer langer. Ik ben gewoon een winter en voorjaarsmens, en mijn beste maand is mei… Daarom neem ik dan ook altijd vakantie. Maar goed, wat eten jullie met de kerst… (en nee, geen Flappie), ik moet namelijk rekening houden met een zwangere huismus die van alles niks mag eten en wellicht doe ik nog ideeën op.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 reacties

 1. hahahaha die zwangere huismus… arme zij 😛

  Geen idee nog wat ik ga eten met kerst, wie weet wel weer een stamppot trio, en een dag bij mijn ouders? Denk ik, anders stamppot trio denk ik… drie stamppotten dus met worst en spekkies, ooit gedaan hier en was zeer geslaagd, hahaha

  Mijn moeder serveert… rollade, nou ja.. rosbief mag ze nu niet natuurlijk, rood… sperziebonen gerold in spek uit de oven, witlof met ham/kaas, ennuh…. aardappeltjes uit de frituur en knoflookaardappeltjes meestal.. paar jaar terug werd ik verrast met een wokavondje, net zoiets als gourmetten, maar dan de wok editie die bestaat nu ook voor 6 personen met wok pannetjes dus, hahaha

  X

  X

 2. Ik heb het toch meer voor de lente en de zomer met de lange dagen.
  Nu ben ik ook meer moe dan anders.
  Het zal wel met de leeftijd te maken hebben.
  En wat ik zal eten met kerst weet ik nog niet.
  Ik weet zelfs niet of ik die dag iets te eten zal krijgen.

 3. Ik kan het vinden in alle jaargetijden, maar de knusheid is wel voor de winter.
  En als je de deur niet uit hoeft, op de bank,……
  Wij zijn over het algemeen met de kerst buiten de deur, dus over de kerstmaaltijd maken wij ons geen zorgen, zien wel wat de pot schaft 😉

 4. ria

  Ik kan het ook niet, maar Joop zie ik af en toe weleens even met zijn ogen dicht zitten, ik denk dat het iets mannelijks is 😉
  Met kerst gaan we weer wel 1 dag uit eten en de andere gewoon normaal eten, ik kan er ook niet zo goed tegen hoor, al die rare fratsen.

 5. Liefst eet ik met kerst zo normaal mogelijk, daar voel ik me het beste bij. Maar voor de kinderen maak ik wel een maaltijd met veel gangen, dat vinden ze leuk. Allemaal heel kleine hapjes, en die bestaan voor het grootste gedeelte uit groente. mooie kleurige salade, bouillon met wat feestelijke groentevulling, een nagerecht met fruit, als er al ijs of slagroom aan te pas komen dan heel kleine hoeveelheden.
  En nog een tip: iedereen kookt mee, pas als de ene gang op is wordt de volgende bereid, zo kun je uren gezellig tafelen.
  Maar een dutje na de maaltijd, in deze donkere tijd van het jaar en op jouw leeftijd, dat mag best hoor. P doet het ook. Ik wilde dat ik het kon.

 6. Ha die Sjoerd,

  precies! Dat heb ik ook. Ik dommel heel vaak in na het avondeten (bij de tv!)
  Ik kan dan gewoon mijn ogen niet openhouden.
  Maar geklukkig duurt dat nooit lang…

  Ik doe niet aan kerst, dus ik kan je niet helpen.
  Maar een menuutje moet zo te vinden zijn op internet!
  Ik zou iets met kip doen…

  Dag!
  Groet en heb het goed… Marlou

  .

 7. wat ik ga eten met kerst….daar heb ik zelfs nog niet over nagedacht, maar we eten hier wel nooit vlees of kip enz… dan. Ik zal goed moeten opletten, voor een goed receptje en kom hier mss eens piepen 😉
  ik begrijp je gevoel over de seizoenen, heeft niet iedereen dat wat, ik ken weinig mensen die van de winter houden

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.