Barista
Barista

Barista

bVision Photography

Day of MonthNa een vers kopje thee is vandaag de bereiding van een vers kopje koffie aan de beurt. Maakt men thee lekker zelf, de barista doet het aan de koffiebar. Een barista is een vakman of -vrouw die zich toelegt op het bereiden van espresso en aanverwante dranken als cappuccino. De barista is als de kok in de keuken; hij/zij weet daarnaast vrijwel alles van de techniek van de espressomachine en de processen bij het bereiden van de espresso. Veelal worden ook Latte arttechnieken beheerst. Nu hebben we thuis ook een mooi koffiezet apparaat, mijn zoon geniet van een verse kop koffie, maar ik blijf toch meer een theemens…

bVision Photography

Barista Bandits is een mobiele cateraar die de Nederlandse festivals afrijdt met een Piaggio Ape (tuktuk) om de koffieslurpers te voorzien van een perfecte kop koffie. Buiten het festivalseizoen gaan de Bandits ook ‘on the road’ met heerlijke koffie op locatie. Van tuinfeest tot huwelijk en van receptie tot beursstand, of zoals hier als ondersteuning van de stand van Huawei op de markt in Den Bosch vorige week..

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Het is een gat in de markt waar veel ondernemers in zijn gesprongen.
    Een kleine investering om toch een eigenzaak te beginnen.
    De kwaliteit is over het algemeen goed te noemen. Hans

  2. Ik heb koffie altijd heel lekker gevonden, maar al die nieuwmodische koffiesoorten van tegenwoordig zijn aan mij niet besteed. Een heel gewoon kopje koffie, thuis gezet, vind ik ’s morgens om tien uur wel lekker. Een barista zal van mij niet rijk worden. En sommige koffiesoorten vallen bij niet goed,

  3. En dat Vespa-wagentje mag er ook wel wezen…! ik dacht eerst dat je daarover ging schrijven, bij het zien van de foto 🙂 (kHeb het zelf maar even opgezocht 😉 En weet nu dat ze al rondrijden sinds 1948 :-))

  4. Je ziet inderdaad op diverse festivals die koffiebars en ze hebben het nog goed druk hoor.
    OT: zusje gaat het niet redden, Sinterklaas laat haar volgend jaar weer thuis 🙂 Was een verzinsel van de peuterspeelzaal, wel mooi gevonden 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.