Japans mes

Japans mes

Day Of MonthGoed gereedschap is het halve werk. En dat niet alleen voor het klussen, maar ook als je aan het koken ben. Ik was al een tijdje op zoek naar een klein mes, maar wel stevig en niet zoals een schilmesje. Zo kwam ik uit op een klein Japans mes van Chroma (Japan Chef) met een lemmet van 10.2 cm, en het handvat ongeveer even zo groot. Groot was ook mijn verbazing bij het uitpakken van het mes. Het mes is zo vlijmscherp dat ze er meteen maar een pleister hebben bijgedaan voor het geval je je snijdt, of zal dit alleen als waarschuwing bedoeld zijn. Enfin, het ligt lekker in de hand en het is zo scherp als het eruit ziet. Nu even afwachten tot het mes ook mij uitkiest als slachtoffer. Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat ik me snij met een koksmes…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Dit klinkt ontzettend goed, ik was al blij met mijn nieuwe vleesmes van de week van den Blijker collectie in de aanbieding, ja daar heb ik het soervleish mee gesneden en dat trekken Sjoerd, waar jij het over had? Bedoelde je van tevoren? Gezien ik het gemaakt heb en dan een nacht laten trekken in de pan na bereiding… Dat is altijd bevorderlijk voor dit soort gerecht, een dag van tevoren maken, toch?

  Ennuh, ik heb gespaard bij de AH en heb nu sinds 2 dagen weer een goed koksmes ook van Villroy & Bosch als ik het goed schrijf, ben ik ook erg blij mee 😀

  X

 2. Wel een goede waarschuwing een pleister mee verpakken.
  Maar goed gereedschap is het halve werk. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Dag Sjoerd,

  wat een mooie combi op jouw foto: de Fuji, de kersenbloesem en dan dat fijne mes!
  Ik vind het een pracht mes!!
  Zal wel een paar centen kosten, maar dan heb je ook wat!!!

  Veel kookplezier!
  Groetjes van Marlou

  .

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: