Goed gereedschap is het halve werk. En dat niet alleen voor het klussen, maar ook als je aan het koken ben. Ik was al een tijdje op zoek naar een klein mes, maar wel stevig en niet zoals een schilmesje. Zo kwam ik uit op een klein Japans mes van Chroma (Japan Chef) met een lemmet van 10.2 cm, en het handvat ongeveer even zo groot. Groot was ook mijn verbazing bij het uitpakken van het mes. Het mes is zo vlijmscherp dat ze er meteen maar een pleister hebben bijgedaan voor het geval je je snijdt, of zal dit alleen als waarschuwing bedoeld zijn. Enfin, het ligt lekker in de hand en het is zo scherp als het eruit ziet. Nu even afwachten tot het mes ook mij uitkiest als slachtoffer. Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat ik me snij met een koksmes…
Japans mes
click to see the pictures big
bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek
Dit klinkt ontzettend goed, ik was al blij met mijn nieuwe vleesmes van de week van den Blijker collectie in de aanbieding, ja daar heb ik het soervleish mee gesneden en dat trekken Sjoerd, waar jij het over had? Bedoelde je van tevoren? Gezien ik het gemaakt heb en dan een nacht laten trekken in de pan na bereiding… Dat is altijd bevorderlijk voor dit soort gerecht, een dag van tevoren maken, toch?
Ennuh, ik heb gespaard bij de AH en heb nu sinds 2 dagen weer een goed koksmes ook van Villroy & Bosch als ik het goed schrijf, ben ik ook erg blij mee 😀
X
Nooit naar je toe snijden, dacht ik laatst nog met zo’n hobbymesje. Twee tellen later zat hij al in mijn vingers. Ik gebruik liever scharen en nijptangen!
Mooi mes, ik ben ook zo’n figuur die zichzelf zeer doet met een mes….
Ik vind zo`n pleister er bij zeer goed, dat schudt de mensen even wakker.
Wel een goede waarschuwing een pleister mee verpakken.
Maar goed gereedschap is het halve werk. Hans
Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”
Alvast een fijne zaterdag gewenst, morgen geen tijd om langs te komen.
Dan wordt het oppassen gelukkig heb je al een pleister
Sommige gereedschappen zijn echt wel bestemd voor de professionals…
En als je al een pleister erbij krijgt… ben je gewaarschuwd…..
Altijd van je af snijden, Sjoerd. 😉
Mooi mes hoor en voorzichtig zijn bij het snijden, dat lijkt me verstandig want voor je het weet mis je een kootje…
Dag Sjoerd,
wat een mooie combi op jouw foto: de Fuji, de kersenbloesem en dan dat fijne mes!
Ik vind het een pracht mes!!
Zal wel een paar centen kosten, maar dan heb je ook wat!!!
Veel kookplezier!
Groetjes van Marlou
.
Wij hebben hier ook echt heerlijke messen. En nooit te heet wassen. Daar worden ze sneller bot van. Wij slijpen echter alles zelf want een goed mes vervang je niet.
Goede morgen Sjoerd, dat ziet er een vervaarlijk mes uit, maar het zal zeker prima snijden.
Ik wens je een fijne vrijdag toe.
Ik kan wel zeggen…een ander laten doen, maar ik snij ook vaak in de keuken. Omdat ik niet wil dat Dinnetje zichzelf snijdt.
Love As always
Di Mario
ik koop altijd branbantia messen
deze ken ik niet, maar ik denk zoals jij dat beschrijft dat het een heel goed is
ik weet wel dat je een mes goed moet behandelen,dus, hou het scherp !
Dat ziet er goed uit.
Op een stevige ondergrond snijden en altijd je vingers gekromd en achter het mes houden.
Dan komt het wel goed en heb je de pleister niet nodig… 🙂
Ik heb een jaar geleden een hele messenset aangeschaft, maar zit nog een hoop extra werk aan zoals slijpen met een natte steen etc 🙁