White Dragon (Bai Long)
White Dragon (Bai Long)

White Dragon (Bai Long)

Day Of MonthWhite Dragon of Bai Long is een theesoort afkomstig uit de provincie Fujian in China. De thee bestaat uit uit voorzichtig geplukte en verwerkte zilverachtige tipjes van de theeplant, aangevuld met met een zachte groene thee uit de Chinese hooglanden. Het is een van mijn favoriete smaken. Nee, en niet uit een zakje, maar los. Het ritueel van het thee zetten hoort er voor mij bij.
De thee is een beetje lichtgeel, heeft een hele fijne smaak met een zoete afdronk (lijkt wel wijn zoals ik het hier omschrijf). Gebruik een normale hoeveelheid thee en laat deze twee tot drie minuten trekken. Gebruik water wat gekookt heeft maar waar de kookbellen even vanaf zijn. Een minuutje of twee laten staan na het koken moet voldoende zijn. Er zijn overigens wel regels voor het maken van de diverse theesoorten, maar ik stoor me daar niet aan en hanteer meestal mijn eigen ervaring. Is de thee te bitter is waarschijnlijk de temperatuur te hoog geweest of heeft hij te lang staan trekken. Voor deze thee is bij deze temperatuur een minuut of twee a drie trekken voldoende. Normaal drink ik deze thee in de avonduren, maar ook als ontbijtthee voldoet deze prima.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Thee en vooral losse thee kan heerlijk zijn maar inderdaad het trekken ervan vereist heel veel aandacht en de juiste tijd dan, en daar ben ik niet zo goed in. Ik heb nu de Chai thee van Clipper ontdekt en die is voor mij nu perfect, klein beetje honing en wat extra verse kaneel erin en klaar, heerlijk!

  X

 2. Thee zetten is meer dan drinken bereiden, zeker als je met speciale thee bezig bent.
  Dat is geen zakje in heet water hangen. Hans

  ot, ook bij ons thuis kwam de kolenboer, hier in de Eem werden de Limburgse kolen gelost die via schepen werden aangevoerd.

 3. Die moest ik ook maar eens proberen, ik houd van fijne thee. Maar barbaar als ik ben sjoemel ik met het theewaterritueel, ik kook het water gewoon en doe er dan een plonsje koud water bij, dan is de temperatuur meteen goed.

 4. Wij zijn echt dol op thee en ik koop dan ook een paar maal per jaar flinke hoeveelheden diverse soorten bij http://www.tea4you.nl
  Prima thee en snelle keurige levering. Ik ben er zeer tevreden over. In die kant en klare zakjes thee zit erg veel stof en ik vind er eigenlijk ook te weinig variatie in. Al die kunstmatige vruchtensmaakjes hoeven voor mij niet zo.
  Thee wordt wel steeds meer populair, geloof ik.

 5. Ha die Sjoerd!

  Jaaa… thee!! Daar ben ik ook gek op.
  Ik zet ‘m ongeveer zoals jij dat doet.
  Deze Witte Draak ken ik nog niet, maar we hebben drie goede theewinkels hier in de stad, dus ik ga dat vinden.
  Eerst de thee, die mijn schoonzoon voor me uit Ethipië heeft meegenomen opdrinken:
  Wush Wush Tea… (kun je ook googelen)
  Heel apart en lekker…

  Dag!
  Heb het goed vandaag…
  Marlou

 6. Voor die ene keer dat ik thee drink is voor mij een zakje Pickwick meer dan voldoende. Bij het ontbijt heb altijd een kop koffie. Vroeger bij mij thuis dronken we altijd thee bij het ontbijt maar sinds ik getrouwd ben heb ik de gewoonte van mijn vrouw overgenomen. Op vakantie bij het ontbijt drink ik wel vaak thee, maar dat komt weer doordat die hotelkoffie vaak niet te pruimen is.

 7. Goede morgen Sjoerd, zoals jij het beschrijft, is het een geweldige ervaring, dat kopje thee. Als ik in de stad kom zal ik die witte thee eens kopen, ik drink wel veel thee, maar meestal (schande) van die zakjes rooibos, of kruiden.In voorjaar en zomer, zet ik thee met verse kruiden uit mijn tuin, maar die zijn nu niet meer te gebruiken. Of dat nu echte thee is, betwijfel ik wel een beetje.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.