Opel Record C
Opel Record C

Opel Record C

bVision Photography

Day of MonthDe foto’s van deze Opel Record C zijn aangeleverd door Di Mario en gemaakt in Israël tijdens een van zijn vakanties. De Opel Rekord C werd leverbaar vanaf einde 1965 tot aan 1972. Deze door Chuck Jordan ontworpen carrosserie had vloeiende lijnen met een verhoogde achterkant, welke uiteraard de kofferruimte te goede kwam. Het was een zeer ruime auto met zowel voorin als achterin voldoende beenruimte. Het dashboard is uitgevoerd met ronde klokken in plaats van de tot dan karakteristieke afgeronde trapezium klokken.

bVision Photography

De auto was met 4.72 meter de langste Opel Record uit de hele reeks gebouwde auto’s en tevens de meest verkochte uit de hele reeks bijna 1.3 miljoen auto’s uit deze serie rolde van de band.Speciaal voor de taxibranche was deze versie ook leverbaar met een dieselmotor van Peugeot. Je kon deze record ook nog tegenkomen als: Vauxhall (Engeland), Holden (Australië), Ranger (Zuid Afrika), Chevrolet (Amerika), en als laatste als Chevrolet Opala (Brazilië) De laatste was een Record met de motor uit de Chevrolet Impala. Met recht een opmerkelijke auto.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.