Stadswandeling Maastricht
Stadswandeling Maastricht

Stadswandeling Maastricht

bVision Photography

Day of MonthAfgelopen zaterdag hebben we na heel veel jaren onze oude wandelschoenen aan de wilgen gehangen en zijn we in Limbricht bij Mulders nieuwe gaan uitzoeken. En dat wil je dan zeker even op een veilige manier uitproberen. Dus niet meteen de Ardennen of de Eifel in, maar eerst eens gaan wandelen op bekend terrein. Maastricht dus, voor ons bekend terrein, en als je op de juiste plaats parkeert, nooit verder dan een kilometer of vier van de auto af. We vertrokken al ver voordat de winkels open zouden gaan, dus dat moest goed gaan.

bVision Photography

Maar helaas. Een parkeerplaats ging nog wel, maar Maastricht was zo vroeg in de ochtend al voller als op menig doordeweekse dag, en er was nog geen winkel open. Gelukkig waren we de drukte snel voorbij, iedereen liep naar het centrum en wij er vanaf. Heen over de oude brug (foto Ridder bier) richting station, en later terug over de hoge brug (foto kerken). De eend kwamen we tegen in het stadspark bij de Jeker. Niet een echte bekende voor mij in deze kleuren. Een aardige winterwandeling met voorjaarstemperaturen. Toen we een paar uur later door het Centrum liepen was het pas echt druk en kon je over de Belgen en andere Boeren lopen. En voor dat de Belgen zich beledigt voelen. Dat is de term die de Maastrichtenaren(Sjengen) hanteren voor alles wat daar niet geboren is (Boeren). Vanaf vandaag gaan we de lente tegemoet en gaan de dagen weer lengen…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. Mijn man is in Kinderdijk geboren. Zijn vader noemde mij altijd een “Turk” omdat ik van “de overkant” kwam. Tot op vandaag heb ik zijn redenatie niet kunnen volgen. Het kon me ook niet zoveel schelen: ik weet dat ik een geboren Rotterdamse ben 😉
  Je foto’s zien er heel verleidelijk uit. Als je nieuwe wandelschoenen net zo goed lopen, bof je!
  Lieve groet

 2. Dat wist ik niet dat inwoners van Maastricht andere mensen zo noemen
  Wij zetten de auto dikwijls aan het station en wandelen zo de brug over

  Moest ik,hier niet meer komen voor de kerst alvast een heel fijne kerst

 3. Goeie wandelschoenen zijn heel belangrijk om prettig te kunnen wandelen.
  mooie wandeling hebben jullie gemaakt, uit het drukke centrum naar de rustige buitenwijk. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  Zeker een toepasselijk verzoekje.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 4. Om 10 uur hadden wij Maastricht al achter ons gelaten. Ik ben je niet tegengekomen? We liepen vandaag naar Gulpen, 27 kilometer. Prachtige wandeling, afwisselend ook wat drukte betreft. In Valkenburg zag het zwart van de mensen, maar eenmaal voorbij de Wilhelminatoren kwamen we niemand meer tegen. Blog volgt.

 5. Parkeren bij De Griend of de MediaMarkt is net zo ver/dichtbij het centrum en wellicht minder duur? En: stadswandeling in Sittard is ook zeer zeker de moeite waard 🙂 En de Sittardenaar (Lamaeker) is ietsje minder chauvinistisch 😉

 6. Goede morgen Sjoerd, dat eendje zal het resultaat zijn van de liefde tussen een witte en een wilde eend, dat lijk mij tenminste, het is van allebei wat maar geen ander eendensoort. En de wandeling, heerlijk hoor, ik heb gister nog een eindje met mijn zoon gewandeld, daarna in de tuin gewerkt zonder jas, het leek wel lente.
  Maar ik vrees dat we straks in maart april misschien nog in een pak sneeuw verzeild raken.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.