Licht in Donkerbroek

Licht in Donkerbroek

Trafohuisjes bVision.nl

datum plaatsingVandaag maken we ook weer een start met de uitbreiding van het archief aan trafohuisjes.De beide Friese trafohuisjes, welke hier deze en de volgende week geplaatst worden zijn gefotografeerd door Wieneke, van Griemmank. De huisjes staan erg verscholen in het groen en je kunt ze daarom niet zo goed zien. Maar nu is het allemaal wat kaler en kon ik ze voor je vastleggen, aldus Wieneke.

Trafohuisjes bVision.nl

Vandaag het Trafohuisje aan de Molenweg in Donkerbroek. Wieneke schrijft hierover:
Ik rijd vaak langs dit ‘knusse’ vierkante huisje, dat in mijn ogen nogal bijzonder is omdat er helemaal geen graffiti op te zien is. Het staat een stukje verderop aan een privéweg en dat zal de reden zijn dat de artiesten het met rust laten.
En dat het afgelegen ligt kan zelfs Google bevestigen, de opnames stoppen aan het begin van de Molenweg…

Trafohuisjes bVision.nl

Mij kriebelt het dan, Donkerbroek, nooit van gehoord, Ook met verder zoeken kwam ik niet verder dan dat Donkerbroek één van de 13 dorpen van de in het zuidoosten van Friesland gelegen gemeente Ooststellingwerf is. Volgens de website zelfs het grootste dorp. Specifieke herkenningspunten heb ik dus nog steeds niet. Het mag dan de oudste nederzetting in zuid oost Friesland zijn en langs de Turfroute liggen. Het geeft me nog steeds geen aanknopingspunten waar ik het van zou moeten kennen.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

  1. Donkerbroek is niet het grootste dorp in onze gemeente. Dat is Oosterwolde. De gemeente kent 13 dorpen en de totale oppervlakte is zo rond de 25.000 ha. Ik heb eens uitgerekend dat iedere inwoner 1 ha tot zijn beschikking heeft. We hebben hier nogal de ruimte zeg maar 🙂

  2. Goede morgen Sjoerd, weer een leuk huisje, zo met de twee deuren en tussen de bomen. Ik had ook nog nooit van Donkerbroek gehoord, zo leert een mens nog altijd bij.
    Fijne zondag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: