Bejaardenleed

Bejaardenleed

Day Of MonthAfgelopen woensdag waren we bij de pedicure. Als je op leeftijd raakt is het wat makkelijker om dit te laten doen dan zelf te gaan klooien met vijlen, schaven, raspen en hamers. En na afloop worden je voetjes ook nog eens heerlijk gemasseerd. Een weldaad toch, tussen twee hoestbuien door….
Voor de bestuurder van een donkerrode scootmobiel, was dit ritje naar Meerssen bijna verkeerd afgelopen. Ik rij op de hoofdweg als er plotseling een scootmobiel van links in ene keer de weg op komt kruipen en met een gezapig gangetje gewoon doorrijdt alsof niets hem kan deren. Geen lichten, helemaal niets, alleen een donkere vlek die over de weg kruipt, niet eens een licht reflecterend jasje aan. Het is dat mijn ogen zich in de nacht beter thuis voelen dan overdag, anders had ik hem wellicht volledig over het hoofd gezien en was ik dwars over hem heen gereden. Hij heeft geluk gehad, maar als u over enige tijd leest dat er een donkerrode scootmobilist het leven heeft gelaten, zou het mij niet verbazen… dan helpt ook een halo boven zijn hoofd niet meer.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Hej, dit logje heb ik gemist…
  Haha die laatste zin 😉
  Fietsen weten mij anders ook de stuipen op het lijf te jagen. Ze zwiepen over de weg, rijden zonder licht en in donkere kleding. Tegenwoordig stop ik standaard bij de kruising met het fietspad. De enige manier om niemand omver te rijden. Het zal je maar gebeuren dat er ineens een scoot-mobiel voor je auto opduikt. Mijn ogen zijn een stuk minder goed dan de jouwe.
  Fijn weekend!

 2. Dat snap je toch niet! Als ik iets wil in deze tijd van het jaar is het gezien worden op de fiets, dus mijn lichten moeten het doen, en als het even kan, ook al heb ik een donkere jas, een lichte sjaal of zo erop en daarom heb ik ook lichte fietstassen, en niet donker…. Ik hou daar echt rekening mee!

  Xx

 3. Iedereen begint over het rode karretje en niet over de voeten. Ik laat al jaren de verzorging van mijn voeten over aan de pedicure. Het onderhouden van die dingen helemaal onderaan mijn lichaam vraagt om mijzelf in onmogelijke bochten te wringen die ik net niet helemaal kan halen. Het knippen schaven en vijlen van mijn onderdanen besteed ik liever uit.

 4. Dan is het maar goed dat jij beter kunt zien in het donker, bij een ander loopt het bedenkelijk anders af.
  De pedicure komt op plaatsen die wij nog nooit hebben gezien 🙂 Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 5. Frank-103

  Het is jammer van de schade aan de auto als je zo’n wegpiraat ramt, en dan worden ze door de wet nog beschermd ook, als zwakkere verkeersgebruiker. Hachelijk is het!

 6. Mensen klagen al millennia lang over ‘die jeugd van tegenwoordig’ maar klagen over ‘die jeugd van vroeger’ is vaak ook zeer terecht. Misschien volgende keer maar het kenteken noteren zodat de boosdoener een mooie acceptgiro ontvangt van Justitie? Gave fotobewerking trouwens! En is het wel een bewerking? 😉 Mooi nieuw jaar, Sjoerd!

 7. Volgende week weer de fietsende jeugd, in het donker, slecht verlicht of geen verlichting. En de bejaarde op hun scootmobiel tuffen ook gewoon midden op de weg….
  Sommige weggebruikers kijken niet op of om, zij gaan ervan uit dat jij wel uitkijkt voor hun… !

 8. Zou wel een heel akelig begin van het nieuwe jaar zijn, zeg. Een scootmobiel mét op je bumper. Je moet er toch niet aan denken.

  OT: Geen dank voor de reclame, hoor. Wij bloggers moeten elkaar altijd steunen in deze barre tijden, toch? 😉

 9. Ha die Sjoerd,

  wat een schrik voor jullie! Bah… dom… zo’n persoon.
  Licht aan!
  Dat is mijn motto voor 2016: LICHT AAN!!

  Dag… heb het goed en veilig… het hele jaar 2016 door!

  Groetjes van Marlou

  .

 10. Goede morgen Sjoerd. Tja mensen die nauwelijks zichtbaar zijn en zich ook nog dom gedragen, dat is voor de medeweggebruiker vaak opletten en ook vaak schrikken als het nog net goed gaat. Scholieren hebbe daar ook vaak past van, donkere kleding, geen goede verlichting, met zijn allen naast elkaar ook dat gaat nog al eens mis.
  Maar gelukkig is het bij jou goed gegaan, je kon tijdig remmen, dus voor vandaag weer een fijne maandag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: