Nieuwjaarsleed
Nieuwjaarsleed

Nieuwjaarsleed

En daar ga je dan, nog niet helemaal fit, toch maar werken. En ik zie al zo op tegen handen schudden, en nieuwjaarsrecepties. Maar, tegen de tijd dat iedereen richting kantine vertrok voor de nieuwjaarstoespraak van de directeur, trok deze jongen zich terug op kantoor. Deur op slot en niemand binnenlaten… Achteraf gezien had ik natuurlijk gewoon moeten gaan en alle collega’s in het pand het idee geven van straks loop ik ook zo rond, maar dat wilde ik toch niemand aandoen. Ik ben gewoon een wandelende hoestbui op het moment. Dat heeft er ook mee te maken dat mijn longen niet goed werken en dit een soort natuurlijke afweerreactie is. Het is niet de eerste keer, maar wel erg heftig deze reis, en met alle goede wensen voor een goede gezondheid moet het toch zeker goed komen dit jaar… Trouwens, ze mogen blij zijn dat ik niet de broekhoest heb.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Broekhoest *proest* Dat is in ieder geval niet besmettelijk 😉
  Bij het vooruitzicht op al die beste wensen, raakte ik op voorhand al geirriteerd. Handen schudden…okee…maar zoenen… Ik loste het meestal op door mijn arm stijf te houden bij het schudden of door achter mijn bureau te blijven staan.
  Je collega’s hadden vast begrip voor je!
  Jij ook nog de beste wensen 😉

 2. Verse ananas, of voor gesneden vers vanaf de vers afdeling, daar zit een stofje in die je keel doet verzachten en bij mij werkt het echt, de hoest tijdelijk kan stoppen, wat maakt natuurlijk, dat je dan even rust hebt en de boel kan helen.

  X

 3. De broekhoest … als je daar nou ook nog last hebt, weet je zeker dat collega’s uit je buurt blijven 🙂
  Maar verder moet het erg lastig en vermoeiend voor je zijn, beterschap en sterkte ermee!

 4. Als je niet fit bent en dan verplicht gezellig moet zijn gaat inderdaad niet samen.
  Ach het feestje is toch door gegaan en je hebt niemand aangestoken, want hoesten is geen prettige bezigheid, dus beterschap Sjoerd. Hans

 5. ha die Sjoerd…

  de broekhoest! Hahaha…
  Maar alle gekheid op een stokje: moet jij niet gewopon uitzieken en thuisblijven?
  Ik zie hierboven bij Di Mario het woord “longontsteking” staan.
  Moet ik ook aan denken, of eigenlijk: moet er biet aan denken.

  Kijk maar uit! En beterschap!
  Grog: halve citroen- klein scheutje bruine rum- flinke lepel honing- kokend water er op.

  Groetjes van Marlou

  .

 6. Aj, dat klinkt nog niet echt goed Sjoerd. Ik hoop dat je snel weer beter bent. Want dit is niet echt lekker. Pas je wel op met je longen. Want voordat je het weet heb je een longontsteking.

  Love As always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.