Ford Model 51 uit 1936

Ford Model 51 uit 1936

bVision Photography

Schitterend deze replica van de originele Ford Coca Cola trucks zoals ze destijds rondreden in de Verenigde Staten. De basis van deze replica was de originele Ford model 51 truck uit 1936. Voorzien van een acht cilinder Flathead motor levert deze motor zo’n 80 pk. Uiteraard een volledige body-off restauratie met originele onderdelen. Nu is de vraag naar antieke vrachtwagens niet zo groot, je moet dit ook meer zien als een reclamestunt.

bVision Photography

Maar desalniettemin vind ik het prachtig dat ze deze trucks ook willen bewaren voor het nageslacht, het is tenslotte naast een reclame auto ook een historisch model en een kenmerk voor die tijd. Een prijsje van zo’n 120.000 euro is wat aan de hoge kant, maar welk bedrijf zou deze truck niet in zijn zaak willen hebben staan als publiekstrekker. In mijn virtuele garage krijgt hij deze week de hoofdrol. De Cola als onderdeel van de Cuba Libre zullen we maar zeggen.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: